Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Sveic Valsts kancelejas pirmā direktora dēlu 90 gadu jubilejā

Valsts kanceleja
22.06.2011
print Nosūtīt
print Drukāt

Trešdien, 22.jūnijā aprit Valsts kancelejas pirmā direktora Dāvida Rudzīša dēlam Dainim Rudzītim 90 gadi. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane sveica D.Rudzīti jubilejā, nosūtot Ministru prezidenta pateicības rakstu par mūža ieguldījumu Latvijas valsts labā, kā arī E.Dreimanes apsveikumu.

Valsts kancelejas direktore E.Dreimane apsveikumā pateicās D.Rudzītim par nesavtīgo darbu daudzu gadu garumā, lai dzīvu uzturētu domu par Latvijas valsti, kā arī par atbalstu valstisko vērtību stiprināšanā un ieinteresētību Valsts kancelejas dzīvē.

Valsts kancelejas pirmais direktors Dāvids Rudzītis izveidoja un vadīja institūciju no 1918.līdz 1939.gadam. Vēstures fakti liecina, ka D.Rudzīti augstu vērtējuši viņa laikabiedri, uzsverot viņa darba spējas, pieredzi, zināšanas un personību. Pirmais Valsts kancelejas direktors apbalvots ar augstākajiem Latvijas un ārvalstu apbalvojumiem. 

Pirms Latvijas okupācijas Rudzīšu ģimene emigrēja uz ASV un Valsts kancelejas pirmā direktora dēls Dainis Rudzītis daudzus gadus aktīvi strādāja dažādu latviešu trimdas organizāciju vadībā, lai ideju par Latvijas valsti atkal pārvērstu realitātē. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas D.Rudzītis ir vairākkārt viesojies Latvijā, saņēmis Triju zvaigžņu ordeni, kā arī piedalījies Valsts kancelejas 90.dzimšanas dienā. 

Informāciju sagatavoja:
Laine Kučinska
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja
Tālr.: 67082905 / 29457329
E-pasts: Laine.Kucinska@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu