Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Premjers tiksies ar ANO ģenerālsekretāru

Valsts kanceleja
10.05.2013
print Nosūtīt
print Drukāt

Svētdien, 12.maijā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis dosies darba vizītē uz ASV, kur plānotas tikšanās ar ANO ģenerālsekretāru Banu Kimūnu (Ban Ki-Moon) un citu starptautisko organizāciju pārstāvjiem. Tāpat V.Dombrovskis teiks galveno uzrunu Eiropas dienas atzīmēšanā Ņujorkas Pilsētas Universitātē (City University of New York).

Tikšanās ar ANO ģenerālsekretāru notiks trešdien, 15.maijā. Premjerministrs informēs par Latvijas spēju īsā laikā atjaunot pārliecinošu ekonomisko izaugsmi un gatavošanos eiro ieviešanai. Tāpat amatpersonas apspriedīs starptautiskās aktualitātes, pārrunās 2015.gada pirmajā pusē gaidāmo Latvijas prezidentūru Eiropas Savienībā un tās saikni ar ANO prioritātēm.

V.Dombrovskis ar ANO ģenerālsekretāru pārrunās arī Latvijas prioritātes ANO: sieviešu lomas stiprināšanu uzņēmējdarbībā un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju lomu izaugsmes veicināšanā. Abas prioritātes Latvija uzskata par būtiskiem attīstību veicinošiem faktoriem.

Ministru prezidents informēs arī par Latvijas kandidatūru ANO Cilvēktiesību padomē 2014.gada vēlēšanās, kā arī uz ANO Drošības padomes nepastāvīgā pārstāvja vietu periodā no 2026. līdz 2027. gadam. Tāpat premjers atgādinās Valsts prezidenta pagājušā gada septembrī izteikto uzaicinājumu ANO ģenerālsekretāram apmeklēt Latviju.

Vizītes laikā premjers uzstāsies Starptautisko attiecību padomē (Council on Foreign Relations), kas ir viena no prestižākajām domnīcām ASV. Šī būs jau otrā reize, kad V.Dombrovskis piedalās šās domnīcas sanāksmēs (pirmā uzstāšanās notika 2011.gadā).

Premjeram plānota tikšanās arī ar starptautiskās reitingu aģentūras „Moody's” pārstāvjiem, kur tiks apspriesta Latvijas makroekonomiskā situācija un attīstības perspektīvas, tostarp arī sniegtās iespējas un izaicinājumi, ko Latvijai dos pievienošanās eirozonai.

Tāpat V.Dombrovskis tiksies ar starptautiskās reitingu aģentūras „Standard & Poor’s” vadību un ar Eiropas Savienības studiju centra vadību (European Union Studies Center, The City of New York University Graduate Center), kā arī teiks galveno uzrunu Eiropas dienas atzīmēšanā.

Vizītes laikā plānota premjera dalība Eiropas dienā notiekošajā Latvijas filmas „Sapņu komanda 1935” pirmizrādē, kas ataino vienu no mūsu valsts sporta vēsturē nozīmīgākajiem notikumiem. V.Dombrovskis tiksies arī ar latviešu diasporas pārstāvjiem.

Tāpat premjerministrs sniegs interviju Blooberg TV raidījumam „Lunch Money”. To būs iespējams vērot tiešraidē pirmdien, 13. maijā, plkst. 12:15 pēc Ņujorkas laika (plkst. 19:15 pēc Latvijas laika). Plānota intervija arī „Wall Street Journal”.

Premjerministrs Latvijā atgriezīsies ceturtdien, 16.maijā.

Informācija par Latviju ANO.
Informācija par Latvijas – ASV sadarbību
.

 

Papildu informācija:
Mārtiņš Panke
Ministru prezidenta preses sekretārs
Tālr.: +371 67082865 / +371 26556965
E-pasts: Martins.Panke@mk.gov.lv 

Informāciju sagatavoja:
Diana Germane
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. +371 67082922
E-pasts: diana.germane@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu