Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Konceptuāli atbalsta valsts kapitālsabiedrību izvērtējuma ziņojuma tālāku virzību

Pārresoru koordinācijas centrs
10.05.2013
print Nosūtīt
print Drukāt

Piektdien, 10.maijā, Reformu vadības grupas (RVG) sēdē tika konceptuāli atbalstīts ziņojums par valsts kapitālsabiedrību izvērtējumu un tā virzība izskatīšanai Ministru kabinetā (MK), paredzot uzdot ministrijām ziņojumā noteiktos termiņos sagatavot priekšlikumus par turpmāko rīcību par to turējumā esošajām kapitālsabiedrībām, balstoties uz ziņojumā ietvertajām rekomendācijām. Ziņojums pieejams PKC interneta vietnē www.nap.lv – sadaļā Kapitālsabiedrību pārvaldība.

Savus priekšlikumus par turpmāko rīcību, katras konkrētas kapitālsabiedrības statusu un kapitāla daļu turētāju atbildīgajām ministrijām jāiesniedz sešu mēnešu laikā (atsevišķos gadījumos, piemēram, kur ministriju turējumā ir liels skaits kapitālsabiedrību, šis termiņš ir pielāgojams) pēc Publisko personu kapitālsabiedrību un kapitāldaļu pārvaldības likumprojekta un tam saistīto likumprojektu paketes pieņemšanas Saeimā.

RVG sēdes laikā PKC pateicās visām iesaistītajām pusēm par sadarbību un atbalstu darba procesā, kas kopumā aptvēra 30 sanāksmes, vidēji katrai sanāksmei aizņemot aptuveni piecas stundas laika, un apkopojot informāciju par vairāk kā 250 kapitālsabiedrībām. RVG dalībnieki izteica atzinību darba grupai un tās vadītājam Vladislavam Vesperim par paveikto, minot būtiskākos komentārus un ieteikumus par atsevišķām kapitālsabiedrībām, atstājot plašāku diskusiju brīdim, kad tiks skatīti ministriju iesniedzamie priekšlikumi par rekomendāciju īstenošanu.

Atsaucoties uz Latvijas Darba devēju konfederācijas sniegtajiem priekšlikumiem, diskusijas dalībnieki nonāca pie kopīga skatījuma uz kārtību, kādā jaunveidojamajā Valsts kapitāla daļu pārvaldības biroja turējumā nododamas kapitālsabiedrības. Tika panākta vienošanās, ka tam sākotnēji tiktu pievienotas kapitālsabiedrības, kas apsaimnieko valstij piederošos nekustamos īpašumus, un pakāpeniski – pamatojoties uz biroja sekmīgu darbību – centralizētai pārvaldībai tiktu nodotas arī citas kapitālsabiedrības, par kurām savu vērtējumu vēl izteiks ministrijas.

Pēc informatīvā ziņojuma izskatīšanas RVG un MK darba grupa turpinās nodrošināt kapitālsabiedrību pārvaldības reformas koordināciju, t.sk., sekojot līdzi un iesaistoties ar reformu saistīto likumprojektu virzībā, kā arī koordinējot darba grupas rekomendāciju turpmāku īstenošanu, lai tiktu nodrošināta attiecīgo jautājumu sagatavošana un iesniegšana izskatīšanai MK.

Plašāka informācija par valsts līdzdalības vērtēšanu kapitālsabiedrībās un detalizēti darba grupas lēmumi par katru vērtēto kapitālsabiedrību ir atspoguļoti darba grupas sēžu protokolos, kas ir pieejami PKC mājaslapā www.nap.lv, sadaļā „Kapitālsabiedrību pārvaldība”. Audio ieraksts ar Ministru prezidenta un darba grupas vadītāja Vladislava Vespera komentāriem par RVG sēdē skatīto ziņojumu pieejams šeit.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Krūzkopa
Pārresoru koordinācijas centrs
Tālr. +37167082813, +37126797427
elina.kruzkopa@pkc.mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu