Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Ministru prezidenta jaunumi
Ministru prezidenta funkcijas
Ministru prezidenta birojs
Ministru prezidenta vadītās padotības iestādes
Ministru prezidenta vadītās padomes un darba grupas
Ministru prezidenta runas
Ministru prezidenta ziņojumi
Ministru prezidenta pateicības un atzinības
Ministru prezidenta foto galerija
Latvijas Republikas Ministru prezidenti
Ministru prezidenta viesu grāmata
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidenta Einara Repšes uzruna ES – Rietumbalkānu augstākā līmeņa sanāksmē 2003.gada 21.jūnijā Salonikos, Grieķijā

print Nosūtīt
print Drukāt

Godātie kolēģi!
Dāmas un kungi!

Visupirms vēlos izteikt pateicību Grieķijas prezidentūrai par iniciatīvu šīs sanāksmes organizēšanā un vadīšanā.

Mums ir kopīgs redzējums un griba apvienot spēkus Eiropas kopējās nākotnes vārdā. Tādas nākotnes vārdā, kurā drošo, stabilo un pārtikušo nāciju saime aptvertu visu Eiropu.

Latvija kopā ar ES ir apņēmusies pilnībā atbalstīt reformas, kas veicina reģionālo stabilitāti un demokrātijas attīstību Rietumbalkānos.

Šī reģiona valstīm pilnā apjomā jācenšas izmantot ES piedāvāto palīdzību. Tomēr Kopenhāgenas kritēriju īstenošana un Stabilizācijas un sadarbības process nav atkarīgs tikai no ES atbalsta, bet arī no pašu Rietumbalkānu valstu politiskās gribas. Vitāli svarīga ir šo valstu apņēmība īstenot visaptverošu reformu procesu, kas nodrošinātu tā stabilitāti un ilgtspēju.

Latvija ir gatava dalīties pieredzē par iekšējo reformu procesu, kura rezultāts būs integrācija ES. Iestāšanās procesā gūtā pieredze apliecina ciešo saikni starp ES iestāšanās kritēriju izpildi un veiksmīgu iekšējo reformu procesu.

Vēlos uzsvērt reģionālo sadarbību kā vēl vienu būtisku faktoru stabilitātes, drošības un ekonomikas attīstības nodrošināšanai reģionā. Es aicinu Rietumbalkānu reģiona valstis turpināt visu veidu reģionālās sadarbības attīstīšanu. Apvienojot spēkus, Baltijas valstis ir paātrinājušas reformu procesu un sasniegušas vērā ņemamus rezultātus.

Noslēgumā vēlos paust pārliecību, ka ar kopīgiem spēkiem un apņēmību mēs spēsim sasniegt šodien izvirzītos mērķus. Rietumbalkānu valstu nākotne ir Eiropas Savienībā.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu