Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Ministru prezidenta jaunumi
Ministru prezidenta funkcijas
Ministru prezidenta birojs
Ministru prezidenta vadītās padotības iestādes
Ministru prezidenta vadītās padomes un darba grupas
Ministru prezidenta runas
Ministru prezidenta ziņojumi
Ministru prezidenta pateicības un atzinības
Ministru prezidenta foto galerija
Latvijas Republikas Ministru prezidenti
Ministru prezidenta viesu grāmata
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidenta Valda Dombrovska uzruna Nacionālās attīstības padomes sēdē 2009.gada 16.aprīlī

print Nosūtīt
print Drukāt

Cienījamie kolēģi,

Vispirms vēlos jūs visus apsveikt ar to, ka šodien ir pirmā Nacionālās attīstības padomes sēde šajā gadā un pirmā – manas valdības laikā. Ekonomiskā krīze ir zīmīgs laiks, kur nepieciešama gan izlēmība, lai lemtu par līdzekļu taupīšanu un strukturālām reformām, gan arī – lai īstermiņa uzdevumos nepazaudētu ilgtermiņa mērķus. Tas ir uzdevums, ko šobrīd es sagaidu no Nacionālās attīstības padomes – ekspertu viedokļus un rīcību, lai tālredzīgi un atbildīgi sabalansētu īstermiņa uzdevumus un ilgtermiņa mērķus.

Globālā ekonomiskā krīze ir radījusi nopietnus izaicinājumus ekspertiem par tālāko ekonomikas attīstības dinamiku, tautsaimniecības struktūru un tirgus pieprasījumu. Atbildes tālākam darbam nepieciešamas gan uzņēmējiem, gan investoriem, gan jauniešiem, kas plāno studēt un bezdarbniekiem. Padomes darbā ir svarīgi spēt formulēt Latvijas attīstības vīziju un elastīgi to piemērot ekonomiskās situācijas izaicinājumiem. Spēt definēt ilgtermiņa stratēģiju un sniegt skaidras atbildes uzņēmējiem un jauniešiem uz ikdienas praktiskajiem jautājumiem, un iesaistīt pēc iespējas plašāku ekspertu loku šo mērķu un uzdevumu izstrādē. Smagas ekonomiskas reformas var izdoties tikai tad, ja ir pietiekams sabiedrības atbalsts – tas nav tikai valdības, bet arī padomes uzdevums.

Runājot par neatliekamiem darbiem – tās strukturālās reformas valsts pārvaldē, izglītībā un veselības jomā, kā arī valsts izdevumu samazināšana un ekonomikas atveseļošana. Runājot par nākamiem darbiem vēlos īpaši pievērst uzmanību darāmo darbu sarakstam, lai Latvija pievienotos Eiropas vienotajai valūtai, kas sniedz papildus garantijas šādos krīzes apstākļos. Runājot par valsts attīstības vīziju mums jāatceras, ka ikviena ģimene gaida apliecinājumu darbos, ka Latvija ir valsts, kurā cilvēks var droši plānot savu un savu bērnu nākotni; ka Latvija pārskatāmā nākotnē sasniegs mūsu ziemeļu kaimiņvalstīm pielīdzināmu labklājības līmeni, un ka mūsu vērtības nekādā veidā neietekmē īstermiņa grūtības – tā ir nacionāla neatkarīga un demokrātiska valsts.

Novēlu veiksmīgu darbu!

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu