Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tikās ar Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas pārstāvi

Valsts kanceleja
21.03.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 22.martā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas (EPPA) Juridisko un cilvēktiesību komitejas ziņotāju Adriānu Severīnu (Adrian Severin), kurš ieradies Latvijā, lai iepazītos ar minoritāšu stāvokli valstī un sagatavotu EPPA ziņojumu par nacionālo minoritāšu aizsardzību Latvijā.

Aigars Kalvītis un Andriāns Severīns pārrunāja nacionālo minoritāšu aizsardzības jautājumus Latvijā, īpaši pievēršoties integrācijas procesa norisei. Ministru prezidents informēja par valdības paveikto likumdošanas pieņemšanā un institūciju izveidē, plašajām dialoga un sadarbības iespējām etnisko minoritāšu pārstāvjiem ar Latvijas valdību, izglītības reformas gaitu, kas stiprina latviešu valodas apguvi skolās.

Latvijas valdības strādā pie tā, lai sekmētu naturalizācijas procesu un nodrošinātu nepilsoņu pilnvērtīgu iekļaušanos Latvijas multikulturālajā sabiedrībā. Valdības mērķis ir nevis saglabāt esošo nepilsoņu skaitu, bet to samazināt, izmantojot starptautiskiem standartiem atbilstošo naturalizācijas procesu.

Aigars Kalvītis atzina Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) pozitīvo ietekmi uz naturalizācijas gaitu, kas pēc 2004.gada 1.maija ir kļuvusi daudz aktīvāka un arvien pieaug to nepilsoņu skaits, kuri vēlas iegūt Latvijas pilsonību, apzinoties ES pilsoņa priekšrocības un iespējas.

Andriāns Severīns atzinīgi novērtēja valdības paveikto nacionālo minoritāšu integrācijā. EPPA ziņotājs ieteica sabiedrības saliedēšanā vairāk izmanot sabiedrības dažādām grupām nozīmīgus mērķus un iesaistīt minoritātes kopīgu projektu īstenošanā, aktīvāk uzrunāt nacionālās minoritātes ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību un īpašu uzmanību veltīt jaunatnei.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu