Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Notiks Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes pirmā sēde

Valsts kanceleja
28.03.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Rīt, 29.martā notiks pirmā Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes sēde, kuru vadīs padomes vadītāja, Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane.

Tās darba kārtībā iekļauts jautājums par padomes vadītāja vietnieka kandidatūras apstiprināšanu, kā arī notiks nevalstisko organizāciju pilnvaroto pārstāvju pilnvaru pirmā termiņa izloze.

Darba kārtībā paredzēts apspriest tos jautājumus, kuri būtu iekļaujami padomes darba plāna projektā nākošajam darba periodam. Kā arī izskatīt nākošās plānotās nevalstisko organizāciju tikšanās reizes ar Ministru prezidentu darba kārtības projektu.

Tiks uzklausīta īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta sagatavotā informācija par iespējām 1% iedzīvotāju ienākuma nodokļa novirzīšanu sabiedriskā labuma organizācijām.

Padomes sēde notiks rīt, plkst.11.00, MK ēkā, Zaļajā zālē, II stāvā. Sēdes darbā var piedalīties masu plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Caurlaižu nepieciešamības gadījumā lūdzam zvanīt Komunikācijas departamentam, pa tālr. 7082828.

Papildus informācija.

Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memorandā (memorands) noteikto mērķu sasniegšanu un ietverto principu īstenošanu valsts pārvaldē. Padomes lēmumiem ir ieteikuma raksturs.

Padomes galvenā funkcija ir veicināt valsts pārvaldes institūciju un nevalstisko organizāciju sadarbību memoranda īstenošanas gaitā. 

Padomei ir noteikti šādi uzdevumi:

  • sniegt priekšlikumus Ministru prezidentam un ieteikumus ministrijām un īpašu uzdevumu ministru sekretariātiem, lai uzlabotu valsts pārvaldes institūciju un pilsoniskās sabiedrības sadarbību;
  • izvērtēt memoranda īstenošanas gaitu un izskatīt jautājumus, kas saistīti ar nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības turpmāku veicināšanu;
  • sniegt ieteikumus Ministru prezidentam par valsts budžeta prioritātēm un pasākumiem, kas saistīti ar memoranda īstenošanu;
  • sniegt ieteikumus par nepieciešamo tiesību aktu un politikas plānošanas dokumentu projektiem, kas saistīti ar valsts pārvaldes institūciju un nevalstisko organizāciju sadarbības īstenošanu;
  • informēt Ministru prezidentu un Ministru kabinetu par memoranda īstenošanas gaitu.

Padomes sastāvā ir Valsts kancelejas direktors, Ministru prezidenta biroja pārstāvis, Tieslietu ministrijas, Finanšu ministrijas un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretārs, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta vadītājs, kā arī septiņi pilnvaroti pārstāvji no nevalstiskajām organizācijām, kas ir parakstījušas memorandu un rakstiski informējušas padomes sekretariātu par vēlmi darboties padomē. Lai nodrošinātu memorandu parakstījušo nevalstisko organizāciju pārstāvību padomē rotācijas kārtībā, padomes locekļa pilnvaru termiņš ir gads un seši mēneši. Nevalstiskās organizācijas pārstāvis padomē drīkst darboties ne ilgāk kā vienu pilnvaru termiņu pēc kārtas.

Pirmajā padomes sastāvā iekļauto četru nevalstisko organizāciju pilnvaroto pārstāvju pilnvaru termiņš padomē ir gads un seši mēneši, bet triju nevalstisko organizāciju pārstāvju pilnvaru termiņš ir gads. Katra nevalstisko organizāciju pilnvarotā pārstāvja pilnvaru termiņš tiek noteikts izlozes kārtībā pirmajā padomes sēdē.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu