Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Aigars Kalvītis ar Japānas un Latvijas parlamentārās sadarbības grupas vadītāju pārrunāja ekonomisko sadarbību

Valsts kanceleja
03.05.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Japānas Parlamenta deputātu, Japānas un Latvijas parlamentārās sadarbības grupas vadītāju Hirofumi Nakasone, kurš ieradies Latvijā vizītē.

Nakasones kungs apliecināja Japānas Parlamenta un valdība augsto novērtējumu Latvijas vēstniecības atvēršanai Tokijā, kas veicinās abu valstu attiecības.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzsvēra, ka, pēc valdības domām, īpaši svarīgi ir paplašināt divpusējās ekonomiskās attiecības starp Latviju un Japānu – sākot no tirdzniecības un beidzot ar tiešajām investīcijām.

Hirofumi Nakasone akcentēja ekonomiskās sadarbības dimensijas nozīmi un atzina, ka Japānas uzņēmēji augstu vērtētu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras aktīvākas darbības uzsākšanu, informējot par Japānu. Šobrīd, kad Japānas ekonomika strauji attīstās, ir svarīgi sniegt plašu informāciju par Latvijas iespējām ekonomiskās sadarbības jomā ar Japānu. Nakasones kungs atzīmēja, ka Japānas un Latvijas parlamentārās sadarbības grupa veicinās sadarbību visdažādākajās jomās, lai stiprinātu abu valstu attiecības.

Tuvāk iepazīstot Latviju un latviešu tautu, Hirofumi Nakasone atzina, ka, neskatoties uz atšķirīgajām kultūrām, abu tautu uztverē un mentalitātē ir daudz kopēja.

Japānas un Latvijas parlamentārās sadarbības grupas vadītājs vizītes laikā Rīgā tiksies ar Saeimas deputātiem un piedalīsies 4. maija svinībās. Hirofumi Nakasone ir ievērojams Japānas politiķis, Parlamenta deputāts, divreiz strādājis valdībā kā ministrs izglītības, zinātnes, sporta, kultūras un zinātnes un tehnoloģiju jomā.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu