Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Aigars Kalvītis ar Čehijas Republikas premjerministru pārrunāja ciešāku sadarbību

Valsts kanceleja
05.05.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis rīkoja darba vakariņas par godu Čehijas Republikas premjerministra Jirži Paroubeka (Jiří Paroubek) darba vizītei Latvijā.

Darba vakariņu laikā premjerministri pārrunāja Latvijas un Čehijas divpusējās attiecības, Eiropa Savienības (ES) aktualitātes, kaimiņu politiku, kā arī attiecības ar Krieviju un drošības politikas jautājumus.

Aigars Kalvītis ar gandarījumu atzina, ka abu valstu attiecības ir ļoti labas, dinamiskas un aptver visdažādākās jomas. Divpusējās attiecības raksturo cieša partnerība Eiropas Savienībā un NATO un aktīvs politiskais dialogs.

Ministru prezidents uzsvēra Latvijas ieinteresētību turpināt paplašināt tirdznieciski ekonomiskās attiecības ar Čehiju un attīstīt tūrismu, jo šajās jomās pastāv daudz attīstības iespēju.

Pārrunājos ES jautājumus, puses bija vienisprātis par nepieciešamību veidot vienotu ES enerģētikas politiku attiecībās ar valstīm, kas nav ES dalībvalstis. Premjerministri akcentēja ES un Krievijas enerģētikas dialoga stiprināšanu.

Tika pārrunāta ES Pakalpojumu direktīvas projekta pieņemšanas gaita, uzsverot nepieciešamību izveidot pilnībā funkcionējošu iekšējo tirgu un centienus panākt visām iesaistītajām pusēm pieņemamu kompromisu par direktīvas projektu.

Jautājumā par ES paplašināšanos Aigars Kalvītis atzina, ka šim procesam jābalstās uz katras kandidātvalsts gatavību dalībai ES un jāņem vērā arī ES spēja uzņemt jaunas dalībvalstis.

Runājot par ES kaimiņiem, premjeri atzinīgi novērtēja ES pieņemto lēmumu saistībā ar vēlēšanu rezultātiem Baltkrievijā – noteikt ES vīzu aizliegumu noteiktām personām, kā arī ar gandarījumu atzīmēja ES veiksmīgo sadarbību un atbalstu demokrātiskajiem procesiem Ukrainā un Moldovā.

Darba vakariņu laikā tika apspriesta gatavošanās NATO Rīgas samitam un tajā apspriežamie jautājumi, drošības situācija Irākā un citi starptautiskie jautājumi.

Pēc vakariņām Jirži Paroubeks un Aigars Kalvītis dosies uz Arēnu Rīga, kur piedalīsies 2006.gada Pasaules hokeja čempionāta atklāšanā un noskatīsies Latvijas un Čehijas Republikas hokeja izlašu spēli.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu