Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Aigars Kalvītis ar Rumānijas aizsardzības ministru pārrunāja drošības jautājumus

Valsts kanceleja
05.05.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Rumānijas aizsardzības ministru Teodoru Atanasiu (Teodor Atanasiu), kurš ieradies Latvijā vizītē. 

Rumānijas aizsardzības ministrs pateicās Latvijas valdībai par atbalstu Rumānijas ceļā uz Eiropas Savienību (ES) un Saeimas ratificēto Rumānijas pievienošanās līgumu ES.

Aigars Kalvītis izteica cerību, ka Eiropas Komisijas ziņojums par Rumāniju, kas tiks publiskots šā gada 16.maijā, būs pozitīvs un 2007.gada 1.janvārī ES būs 27 dalībvalstis.

Ministru prezidents, savukārt, izteica pateicību par Rumānijas gaisa spēku plānoto misiju Baltijas valstu gaisa telpas aizsardzības nodrošināšanā 2007.gadā, kas ir ļoti svarīga reģiona drošībai. Abām valstīm ir daudz kopīgu jautājumu aizsardzībā, kas būs dienaskārtībā Rīgā paredzētajā NATO samitā.

Aigars Kalvītis un Teodors Atanasiu pārrunāja situāciju Moldovā, demokratizācijas procesu attīstību un bija vienisprātis, ka ar ES un NATO iesaistīšanos būs iespējams atrisināt konfliktsituāciju šajā reģionā. Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijai ir ļoti svarīgi sekmēt demokrātiskās reformas un stabilitāti Moldovā, Ukrainā un Gruzijā.

Saruna slaikā uzmanība bija veltīta energoapgādes jautājumiem. Teodors Atanasiu informēja par enerģijas resursiem un to ražošanu Rumānijā, kas tuvāko gadu laikā spēs ne tikai pilnībā saražot sev nepieciešamos enerģijas resursus, bet arī tos eksportēt. Puses bija vienisprātis, ka Eiropai ir svarīgi attīstīt alternatīvos enerģijas veidus un piegādes, lai palielinātu ES enerģētisko neatkarību un drošību.

Ministru prezidents ar gandarījumu atzīmēja labās divpusējās attiecības starp Rumāniju un Latviju, īpaši pateicoties par ciešo sadarbību aizsardzībā un plānoto studentu apmaiņu un apmācību militārajos jautājumos.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu