Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents pauda valdības atbalstu Bulgārijas dalībai ES

Valsts kanceleja
09.05.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās Bulgārijas Republikas premjerministra vietnieku un ārlietu ministru Ivailo Kalfinu (Ivailo Kalfin, kurš ieradās Latvijā oficiālā vizītē.

Ministru prezidents pauda Latvijas valdības atbalstu Bulgārijas dalībai Eiropas Savienībā (ES) ar 2007.gada 1.janvāri un izteica cerību, ka nākamnedēļ publiskotais Eiropas Komisijas ziņojums par Bulgārijas gatavību pievienoties ES būs pozitīvs.

Bulgārijas ārlietu ministrs pateicās par Latvijas atbalstu šajā jautājumā un informēja par saspringto valdības un Parlamenta darbu, novēršot nepilnības ceļā uz ES. Ministrs atzīmēja veicamās reformas iekšlietās un tiesu sistēmas pārveidošanā, lauksaimniecībā un administratīvās sistēmas stiprināšanā, lai sekmīgi apgūtu ES struktūrfondu līdzekļus.

Aigars Kalvītis pastāstīja par Latvijas pieredzi, reformējot lauksaimniecības sektoru, apgūstot ES fondus un pirmsstrukturālos instrumentus. Ivailo Kalfins izteica vēlmi veikt konsultācijas starp abu valstu Finanšu ministrijām par ES naudas plūsmu un apguvi, kas Bulgārijai ļautu labāk plānot savu budžetu pēc pievienošanās ES.

Ministru prezidents un ārlietu ministrs konstatēja ļoti līdzīgas abu valstu pozīcijas NATO aktuālajos jautājumos: NATO reformēšanā, paplašināšanā, kā arī kopējas ES enerģētikas politikas veidošanā un abu valstu sasaistē ar citiem ES enerģijas tīkliem, tādējādi palielinot ES energoapgādes drošību un neatkarību.

Latvija un Bulgārija atbalsta reformu procesus Ukrainā, Gruzijā, Adrijas jūras reģionā: Horvātijā, Maķedonijā un šo valstu virzību uz NATO.

Aigars Kalvītis un Ivailo Kalfins vienprātīgi atzina iespējas paplašināt abu valstu ekonomisko sadarbību, palielināt tirdzniecības apjomu un veicināt savstarpēju investīciju piesaisti. Tāpat tika atzīmēta aktīvu biznesa, tūrisma un kultūras sakaru nozīme attiecību padziļināšanā.

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu