Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tikās ar Latvijas lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem

Valsts kanceleja
17.05.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem, kuri apvienoti Latvijas Lielo pilsētu asociācijā (LLPA).

Tikšanās laikā tika uzklausīts LLPA viedoklis par sagatavoto Nacionālo attīstības plāna (NAP) projektu, kura galējo versiju Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) plāno sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā apstiprināšanai šī gada jūnijā. Kā norādīja LLPA pārstāvji, izstrādātais NAP projekts ir būtisks solis uz ilglaicīgu un plānveidīgu valsts attīstību, taču tam nepieciešams ir teritoriāls skatījums. Ministru prezidents uzsvēra, ka NAP īstenošanai ir nepieciešams nacionālais plānojums, kurā atspoguļotos valsts attīstība ne tikai nozaru skatījumā, bet arī teritoriālajā.

Saistībā ar NAP projektu tika pārrunāta valsts un pašvaldību loma, strādājot pie Eiropas Savienības (ES) fondu operacionālo programmu 2007. – 2013.gadam projektiem.

Sarunas gaitā LLPA pārstāvji vērsa Ministru prezidenta uzmanību jautājumiem par mājokļu energoefektivitāti. Kā norādīja LLAP prezidents un Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, tiekoties aprīļa mēnesī Briselē ar ES enerģijas komisāru Andri Piebalgu, komisārs norādījis, ka nepieciešams pievērst pastiprinātu uzmanību enerģijas taupīšanai un veidot vienotu energoefektivitātes politiku Latvijā.

Tikšanās laikā LLAP pārstāvji informēja Ministru prezidentu par izstrādātajiem grozījumiem normatīvajos aktos – likumā „Par pašvaldībām” un atbilstošajos Ministru kabineta noteikumos, kas paredz līdzīgu saskaņošanas procesu ar pašvaldībām jautājumos par ES finansējuma apgūšanu, kā tās notiek veidojot valsts budžeta projektu.

Sarunas nobeigumā lielo pilsētu domju priekšsēdētāji vērsa valdības vadītāja uzmanību uz problēmu, kura saistīta ar uzsākto investīciju projektu finansiālo sadārdzinājumu, kā arī norādīja uz iespējamo risinājuma variantu no Ministru kabineta puses.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu