Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Aigars Kalvītis ar Kazahstānas transporta un komunikāciju ministru pārrunāja tranzīta iespējas

Valsts kanceleja
23.05.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Kazahstānas transporta un komunikāciju ministru Askaru Maminu, kurš ieradies Latvijā darba vizītē.

Aigars Kalvītis un Askars Mamins pārrunāja ciešāku sadarbību tranzīta jautājumos, atzīmējot abu valstu ieinteresētību attīstīt dzelzceļa tranzīta koridoru no Ķīnas caur Kazahstānu, Krieviju un Latviju uz Rietumeiropu. Tas uzlabos tirdzniecību ar Ķīnu, būtiski samazinot piegāžu laiku un palielinot to apjomu.

Aigars Kalvītis apliecināja Latvijas interesi par sadarbību tranzīta un Austrumu virziena ceļu attīstībā un atzina, ka Kazahstāna ir nozīmīgs Latvijas sadarbības partneris šajā jomā.

Askars Mamins informēja par iecerēm palielināt graudu un naftas produktu tranzītu caur Latviju. Kazahstānas transporta un komunikāciju ministrs vakar apmeklēja Ventspili, apskatīja ostas termināļus un bija gandarīts par turpmākās sadarbības iespējām.

Ministru prezidents atzinīgi novērtēja aktīvo politisko dialogu ar Kazahstānu, prezidentu vizīšu apmaiņu un šā gada jūlijā paredzēto Kazahstānas prezidenta vizīti Latvijā.

Aigars Kalvītis aicināja turpināt abu valstu starpvaldību komisijas darbu konkrētos sadarbības jautājumos, kā arī palielināt Kazahstānas investīcijas un izmantot uzņēmējdarbības iespējas Latvijā.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī ekonomiskie jautājumi, transporta, tūrisma un citu nozaru attīstība.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu