Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tiksies ar Latvijas Universitātes zinātniekiem

Valsts kanceleja
24.05.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 24.maijā plkst. 14:00 Ministru prezidents Aigars Kalvītis tiksies ar Latvijas Universitātes (LU) zinātniekiem, kas strādā pie pētniecības projektiem dzīvības zinātnes nozarēs. Tikšanās notiks LU Bioloģijas fakultātē (Kronvalda bulvāris 4).

Par LU dzīvības zinātņu studiju un pētījuma korpusa koncepciju Ministru prezidentu iepazīstinās Latvijas Universitātes zinātņu prorektors Dr.biol. Indriķis Muižnieks, tikšanās piedalīsies 5 pētniecības grupu pārstāvji no 3 fakultātēm - Bioloģijas, Ķīmijas un Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātēm.

Tikšanās laikā zinātnieki iepazīstinās ar savu pētījumu būtību, kā arī uzsvērs šo pētījumu rezultātu praktiskās pielietošanas iespējas un to nozīmi tautsaimniecībā. Jau šobrīd zinātniekiem ir labas prakses piemēri sekmīgai sadarbībai ar uzņēmumiem pētniecības rezultātu ieviešanai praksē savās nozarēs, kā arī to attīstības perspektīvām.

Ministru prezidents apmeklēs Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas laboratoriju (Dr. Indriķis Muižnieks), kas atrodas Bioloģijas fakultātes telpās. Laboratorijas pētījumi saistīti ar funkcionāli aktīvu vielu izdalīšanu un izmantošanu no Šitake sēnēm u.c. dabas objektiem.

Par aktuālo Fizikālās ķīmijas katedras laboratorijā (Dr. Andris Actiņš), kurā pēta farmāceitiski aktīvo vielu polimorfās formas, organomāli. Laboratorijā ir izveidojusies aktīva un sekmīga sadarbība ar AS „Grindeks” jaunu farmaceitisko vielu izgatavošanas vajadzībām.

Analītiskās ķīmijas katedras laboratorija (Dr. Arturs Vīksna) nodarbojas ar jaunu analītisko metožu izveide ultra mikroelementu noteikšanai vides, pārtikas un farmācijas paraugos, kompozītmateriālos un citos objektos. Laboratorija sadarbojas ar SIA „Biosan”, attīstot jaunus instrumentus personiskai biotehnoloģiju laboratorijai. Līdz šim sadarbības rezultātā ir izstrādāts „Minifotometrs “MultiDen-2”.

Organiskās ķīmijas katedras laboratorija (Dr. Andris Zicmanis) nodarbojas ar ūdens ekspress analīžu metožu izstrādi. Laboratorija sadarbojas ar ārvalstu uzņēmumu ražošanas risinājumu izstrādāšanai ūdens kvalitātes kontroles funkcijas nodrošināšanas risinājumiem.

Vides ķīmijas laboratorija (Dr. Māris Kļaviņš) nodarbojas ar kūdras pārstrādes un humusvielu izdalīšanas tehnoloģiju izstrādi. Humusvielām, kā kūdras izdales produktam, piemīt vairākas pielietojama iespējas, tai skaitā lauksaimniecībā, biomedicīnā, kosmētikā, vides rekultivizācijā u.c.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu