Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar ASV starptautisko finanšu un ekonomikas profesoru M.Hadsonu pārrunāja ekonomikas attīstību Latvijā

Valsts kanceleja
24.05.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) starptautisko finanšu un ekonomikas profesoru, Ilgtermiņa ekonomikas procesu pētījumu institūta Ņujorkā un Londonā prezidentu Maiklu Hadsonu (Michael Hudson).

Sarunas laikā galvenā uzmanība bija veltīta Latvijas ekonomikas attīstības jautājumiem, inflācijai un tās samazināšanas iespējām.

Maikls Hadsons augstu novērtēja Latvijas straujos ekonomiskās izaugsmes tempus, kā arī iepazīstināja ar sava projekta ieceri – izstrādāt Latvijas maksājumu bilances modeli, apkopojot statistiku par procesiem, kas Latvijā līdz šim ir maz pētīti.

ASV pētnieks uzsvēra šādas objektīvas izpētes datu plašās pielietojuma iespējas, analizējot un plānojot ekonomiskās attīstības procesus Latvijā.

Ministru prezidents bija gandarīts par iespēju pārrunāt valsts ekonomisko attīstību ar Maiklu Hadsonu, Rīgas Juridiskās augstskolas rektoru John J.A. Burke, Rīgas Ekonomikas augstskolas projekta direktoru Jeffrey Sommers un izteica vēlmi turpināt ieskāto sadarbību arī nākotnē.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu