Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Notiks 10.Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā augsta līmeņa tikšanās

Valsts kanceleja
16.06.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šā gada 22.jūnijā notiks 10.Latvijas valdības un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) augsta līmeņa tikšanās, kuras darbu vadīs Ministru prezidents Aigars Kalvītis un Gunters Dunkels (Gunter Dunkel), augsta līmeņa tikšanās goda līdzpriekšsēdētājs, Norddeutsche Landesbank Girozentrale valdes loceklis.

Tikšanās laikā paredzēts apspriest Latvijas ekonomikas un biznesa vides izaugsmi, pēdējā gada laikā veiktās izmaiņas nodokļu, transporta un nekustamo īpašumu likumdošanā, diskutēt par ilgtermiņa ekonomisko attīstību, kā arī pārrunāt valsts pārvaldes politiku.

Latvijas valdība konsekventi īsteno politiku tirgus liberalizācijai, labvēlīgu nosacījumu radīšanai ārvalstu kapitāla un investīciju piesaistei, kā arī uzņēmējdarbības veicināšanai.

ĀIPL valdes priekšsēdētājs, SEB Unibankas valdes loceklis Larss Omans (Lars Öhman) atzinīgi vērtē līdzšinējo sadarbību ar valdību: „Investoriem šeit ir ilgtermiņa intereses, kas saistītas ar visas sabiedrības labklājību un attīstību. Latvijas valdība ir paudusi vēlmi veidot uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi un piesaistīt ārvalstu investīcijas. Tādējādi dialogs starp investoru padomi un valdību balstās uz vienotām stratēģiskām interesēm, ir konstruktīvs un produktīvs.”

Pirmā Latvijas valdības un ĀIPL augsta līmeņa tikšanās notika 1999.gada 1. jūnijā. Valdības un ārvalstu investoru dialoga mērķis ir uzlabot likumdošanu un uzņēmējdarbības vidi un sekmēt ārvalstu investīcijas Latvijā. Sanāksmēs tika runāts par nodokļu politikas un administrācijas jautājumiem, pārrobežu tirdzniecību, muitas darba uzlabošanu, uzņēmējdarbības tiesisko regulējumu un darbaspēka izglītības jautājumiem. Apspriežamie jautājumi mainījušies no administratīvo šķēršļu mazināšanas uzņēmējdarbībai līdz diskusijai par ilgtermiņa ekonomikas attīstības vīziju un valsts konkurētspējas veicināšanu pasaulē.

Diskusiju rezultāti un priekšlikumi ņemti vērā, izstrādājot Pasākumu plānu uzņēmējdarbības vides uzlabošanai Latvijā. Septiņu gadu laikā būtiski reformēta nodokļu politika un administrācija, nekustamā īpašuma joma, pilnveidota uzņēmējdarbības tiesiskā vide, muitas administrācija, ka arī stiprināta korupcijas novēršana.

Veiksmīgi īstenoti 90% no aptuveni 150 ārvalstu investoru rekomendācijām iepriekšminētajos jautājumos. Par sadarbības efektivitāti liecina arī pozitīvie ekonomiskie rādītāji: vairāk nekā divas reizes pieaudzis ārvalstu investīciju apjoms Latvijā un pēc iestāšanās ES katru gadu ir vērojams Latvijā reģistrēto ārvalstu uzņēmumu skaita pieaugums.

Latvijas valdības un ĀIPL ikgadējās sanāksmēs piedalās ministri, augstākie ierēdņi un Ārvalstu investoru padomes Latvijā biedru īpašnieku uzņēmumu augstākie vadītāji, kuri pārrauga ārvalstu investīcijas Latvijā.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu