Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents piedalīsies diskusijā par Latvijas kokapstrādes nozares attīstību

Valsts kanceleja
07.08.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Rīt, 8.augustā Aizkrauklē, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, ekonomikas ministrs Aigars Štokenbergs, kā arī Amerikas Savienoto Valstu vēstniece Latvijā Ketrina T.Beilija piedalīsies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Latvijas Kokrūpniecības federācijas rīkotajā diskusijā „Inovācijas, zināšanas un tehnoloģiju pārnese – Latvijas ekonomiskās attīstības pamats nākotnē”.

Diskusija notiks SIA „Jeld-Wen Latvia” jaunajā rūpnīcā, kas darbojas Aizkrauklē un ir lielākā ASV investīcija Latvijas rūpniecībā. Šeit darbojas uzņēmuma kokšķiedru plātņu ražotne.

Kā uzsver Ministru prezidents: „Šī ražotne ir nozīmīga ASV investīcija visā Latvijas rūpniecībā, bet īpaši ieguvēji ir mūsu kokapstrādātāji. Veiksmīgi ieguldot līdzekļus cilvēkresursu attīstībā un zinātniskā potenciāla izmantošanā kokrūpniecības konkurētspējas paaugstināšanā, Latvija sekmīgi startē ar saražotu augstas pievienotās vērtības produkciju. Tādējādi rādot priekšzīmi citām Latvijas tautsaimniecības nozarēm, ka sekmīgi izmantojot gan ārvalstu investīcijas, gan augsti kvalificētu darbaspēku, ieviešot zinātnes inovācijas ražošanas procesā, Latvija ir aktīvs pasaules tirgus dalībnieks.”

Diskusijas mērķis ir apspriest Latvijas kokapstrādes nozares attīstību un izaugsmi ietekmējošos faktorus, kā arī iespējamos risinājumos nozares konkurētspējas palielināšanai.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
7082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv
a
ivis.freidenfelds@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu