Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents atklās izglītības darbinieku konferenci

Valsts kanceleja
15.08.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Ceturtdien, 17.augustā Ministru prezidents Aigars Kalvītis atklās Latvijas izglītības darbinieku konferenci „Skolotāja profesija: darba vide, atalgojums, vērtēšana”.

Gadskārtējā izglītības darbinieku konferencē, kura notiek uzsākot Jaunā mācību gadu, piedalās izglītības un zinātnes ministre, Izglītības zinātnes ministrijas pārstāvji, rajonu izglītības iestāžu vadītāji, Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadība, Pedagogu domes un pedagoģiskā sektora nevalstisko organizāciju pārstāvji. Konferences darbā tiek apspriestas būtiskākās izglītības aktualitātes un problēmas. Šī gada konferences pamatmērķis ir diskutēt par izstrādātajiem pedagogu darba kvalitātes kritērijiem un to saistību ar darba samaksu.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzsver: „Valdība rada iespēju nozīmīgam pedagogu darba samaksas pieaugumam no šī gada 1.septembra. Taču, lai realizētu tālāku darba samaksas pieaugumu, aprīļa mēnesī parakstītā valdības un Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vienošanās paredzēja, ka LIZDA izstrādās priekšlikumus, kuri noteikts tādus pedagogu atalgojuma kritērijus, kas saistītu darba samaksu ar tā kvalitāti.”

Konferences laikā paredzēts uzklausīt ziņojumu par skolotāja profesiju Eiropā, kā arī ziņojumus par skolotāju darba kvalitātes izvērtēšanas kritērijiem – Igaunijā, Lietuvā, kā arī LIZDA sagatavotos priekšlikumus.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu