Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents uzsver kvalificēta darbaspēka nepieciešamību farmācijas nozarē

Valsts kanceleja
16.08.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis, apmeklējot farmācijas ražošanas uzņēmumu a/sGrindeks”, uzvēra kvalificēta darbaspēka sagatavošanas nepieciešamību farmācijas nozarē Latvijā.

Akciju sabiedrības Padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans un valdes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons iepazīstināja Ministru prezidentu ar uzņēmuma darbību, sasniegtajiem rezultātiem, tuvāko piecu gadu darbības plānu, kā arī investīciju ieguldījumu uzņēmuma attīstībā.

Sarunas gaitā uzņēmuma vadība izteica viedokli par iespējamo valsts atbalstu investīciju piesaistē vietējiem ražotājiem. Tika pārrunātas problēmas izglītības sistēmā, kuras šobrīd ietekmē kvalificēta darbaspēka sagatavošanu farmācijas ražošanas uzņēmumiem.

Kā uzsvēra Ministru prezidents, tad šobrīd ir nepieciešams mērķtiecīgs darbs (skola, augstskola, ražošanas uzņēmums), lai ieinteresētu jauniešus izvēlēties tās nepieciešamās profesijas, tai skaitā farmācijas nozarē, kuras nepieciešamas darba tirgum un ražošanas attīstības tendencēm.

A.Kalvītis: „Grindeks ir laba ražošanas prakses un arī nākamā darba vieta jauniešiem, kuri savu darbu grib saistīt ar farmācijas nozari. Uzņēmuma inovatīvā pieeja ražošanas procesam, rūpīgi izsvērtā investīciju politika, rāda šī uzņēmuma tālākas izaugsmes iespējas, lai kļūtu par Eiropas nozīmes farmācijas uzņēmumu.”

Apmeklējuma laikā notika Ministru prezidenta iepazīstināšana ar uzņēmuma ražotnēm – Aktīvo farmaceitisko vielu struktūru (Mildronāta 1. stadijas ražotne, jaunā Grindeks Mērogošanas laboratorija) un Gatavo zāļu formu ražotni (Tabletēšanas un Jaunās pakošanas sistēmas).

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu