Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Krievijas vēstnieku Latvijā pārrunāja iespējas uzlabot Latvijas – Krievijas robežšķērsošanu

Valsts kanceleja
17.08.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Viktoru Kaļužniju, lai pārrunātu situāciju un iespējamos risinājumus situācijas uzlabošanai Latvijas un Krievijas robežšķērsošanas jautājumā.

Puses atzina, ka Latvijas un Krievijas atbildīgie dienesti dara visu, lai samazinātu automašīnu rindas pie robežšķērsošanas punktiem. Viktors Kaļužnijs informēja, ka uz Latvijas – Krievijas robežas pusotru reizi ir palielināta automašīnu caurlaišanas jauda salīdzinājumā ar paredzēto. 350 mašīnu vietā Grebņevas robežpunktu diennaktī šķērso 450-460 automašīnas, turklāt Grebņevā plānots izveidot vēl vienu papildus kontroles punktu.

Vislielākās problēmas rada pārtikas preces pārvadājošās automašīnas, kuras sastāda 40% no kopējā mašīnu skaita, jo tām ir jāveic rūpīga pārvadājamo kravu pārbaude.

Ministru prezidents ierosināja apsvērt iespēju uz laiku situācijas normalizēšanai atvērt papildus robežšķērsošanas punktu automašīnām, kuru kravām nav jāveic veterinārā pārbaude.

Viktors Kaļužnijs apsolīja pārbaudīt šādu iespēju, kā arī ieteica uzlabot Latvijas u Krievijas robežsardzes dienestu operatīvo sadarbību un rīkot regulas tikšanās, lai kopīgi pārrunātu un risinātu aktuālos jautājumus.

Puses vienojās šodien organizēt kopīgu Latvijas un Krievijas atbildīgo robežsardzes dienestu pārstāvju tikšanos un šā gada rudenī sarīkot abu valstu muitas vadītāju tikšanos Sanktpēterburgā.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu