Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Konkursa “Ceļš uz mājām – tuvs vai tāls?...” uzvarētājus apbalvos ar Ministru prezidenta pateicības rakstiem

Valsts kanceleja
30.08.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Piektdien, 1.septembrī Ministru prezidenta padomniece sociālajos jautājumos Ilze Stobova apbalvos bērnu zīmējumu un jauniešu domrakstu konkursa „Ceļš uz mājām – tuvs vai tāls?...” uzvarētājus ar Ministru prezidenta pateicības rakstiem.

Apbalvošana notiks plkst. 10.00 Ministru kabinetā Brīvības bulvārī 36. Paredzēta TV un foto iespēja.

Pasākumā piedalīsies īpašu uzdevumu ministre sabiedrības integrācijas lietās Karina Pētersone, sekretariāta vadītāja Kristīne Vāgnere un Pasaules brīvo latviešu apvienības priekšsēdētājs Jānis Kukainis.

Konkursā uzvarēja 16 bērni un jaunieši: Monika Roznere un Ariana Ule no ASV, Māra Bredovska no Kanādas, Nadīna Ozoliņa no Nīderlandes, Paula Leite un Madara Amanda Bergmane no Īrijas, Sigruna Sārta un Alma Ulmane no Beļģijas, Anna Eglite Soerensen no Dānijas, Rebeka Hofeina no Vācijas, Madara Emolīte – Ebulina no Anglijas, Elizabete Kolbjera no Zviedrijas, Kārlis Daenke un Laima Ziedars no Austrālijas, Artjoms Muhins un Maiga Benke no Krievijas.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis savā uzrunā kalendārā, kur publicēti visu uzvarētāju zīmējumi un domraksti, pauž gandarījumu par bērnu atsaucību un vēlmi piedalīties konkursā: „Paldies visiem tiem bērniem un jauniešiem, kuri piedalījās domrakstu un zīmējumu konkursā „Ceļš uz mājām – tuvs vai tāls?...”. Jūsu darbos jūtamas ne tikai zināšanas par Latvijas vēsturi un kultūru, bet arī mīlestība pret Latviju un lepnums par to. Es zinu, ka šī sajūta Jūs pavadīs visu mūžu, un Jūs to nodosiet nākamajām paaudzēm”.

Konkursa „Ceļš uz mājām – tuvs vai tāls?...” mērķis bija rosināt mītnes zemēs dzīvojošos bērnus un jauniešus iepazīt Latviju – tās ļaudis, dabu, tradīcijas un vēsturi. Tajā tika aicināti darboties pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērni (3 – 10 gadi), kuru uzdevums bija piedalīties zīmējumu konkursā, kā arī vidējā un vecākā skolas vecuma bērni (11 – 17gadi), kuru pamatuzdevums bija rakstīt domrakstus.

Konkurss notiek pasākuma "Tautiešu mēnesis 2006" ietvaros. "Tautiešu mēnesis 2006" norisināsies no 1.septembra līdz 15.septembrim. To rīko Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts sadarbībā ar Pasaules Brīvo latviešu apvienību un biedrību „Mēs – latvieši pasaulē”.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu