Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Somijas Parlamenta priekšsēdētāju

Valsts kanceleja
30.08.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Somijas Parlamenta priekšsēdētāju Pāvo Lipponenu, kurš ieradies Latvijā oficiālā vizītē.

Ministru prezidents uzsvēra ļoti labās divpusējās attiecības ar Somiju, ciešos politiskos kontaktus un arvien pieaugošo tirdzniecību un ekonomisko sadarbību.

Somijas Parlamenta priekšsēdētājs atzina, ka būtu nepieciešams palielināt Somijas investīcijas Latvijā un pauda interesi par Somijas kokapstrādes uzņēmumu darbības paplašināšanu Latvijā.

Valdības vadītājs un Somijas Parlamenta priekšsēdētājs pārrunāja reģiona energoapgādes jautājumus, uzsverot nepieciešamību veidot enerģijas tīklus ap Baltijas jūru.

Pāvo Lipponens atzina, ka Latvijai ir ļoti liela loma reģionā gāzes rezervju veidošanā un glabāšanā. Aigars Kalvītis informēja par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopīgajām iecerēm celt jaunu atomelektrostaciju Lietuvā un veidot savienojumus ar Poliju, Somiju un citiem enerģijas apgādes tīkliem reģionā.

Ministru prezidents akcentēja nepieciešamību ņemt vērā reģiona ekoloģisko drošību, būvējot jauno Vācijas – Krievijas gāzes vadu zem Baltijas jūras.

Puses pārrunāja attiecības ar Krieviju. Aigars Kalvītis ar gandarījumu atzīmēja, ka ir atsācies Latvijas un Krievijas dialogs. Ministru prezidents pauda uzskatu, ka ir visi priekšnoteikumi, lai jau tuvākajā laikā Latvija un Krievija parakstītu līgumus par ekonomisko sadarbību un starpvaldību komisijas izveidi.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu