Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents atklās konferenci par aktualitātēm starptautiskajā komerciālās šķīrējtiesas procesā

Valsts kanceleja
01.09.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Pirmdien, 4.septembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis atklās starptautisku konferenci „Aktualitātes starptautiskajā komerciālajā šķīrējtiesas procesā” („Topicalities in International Commercial Arbitration”), kas veltīta mūsdienu aktualitātēm un problemātikai.

Konferences atklāšanā piedalīsies arī tieslietu ministrs Guntars Grīnvalds, Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane un Valsts kancelejas direktores vietniece tiesību aktu lietās Elita Ektermane. Konferences atklāšana notiks viesnīcā "Reval Hotel Latvija" pulksten 9.00. Paredzēta TV un foto iespēja.

Konferenci rīko Valsts kanceleja, un tās mērķis ir veicināt  Baltijas valstu juristu un Rietumvalstu juristu viedokļu apmaiņu par pasaules praksi komerciālās šķīrējtiesas procesa norisē, problemātisko jautājumu risinājumiem un jaunākām tendencēm juridiskās domas un doktrīnas attīstībā. Tas savukārt veicinātu Baltijas valstu iekļaušanos vienotā, modernā, pasaules praksei atbilstošā starptautisko strīdu risināšanas juridiskajā telpā.

Valsts kanceleja šo konferenci organizē tai uzticētās funkcijas – valsts pārstāvība līgumu slēgšanā un strīdu risināšanā ar ārvalstu fiziskajām un juridiskajām personām, ietvaros.  

Valsts kancelejas direktores vietniece tiesību aktu lietās Elita Ektermane uzsver, ka Latvijai arvien vairāk iesaistoties starptautiskajā apritē, rodas nepieciešamība pēc augsti kvalificēta juridiska padoma jebkurā jautājumā. Nepietiek ar zināšanām par Latvijas vai Baltijas tiesību sistēmu – ir nevainojami jāpārzina Eiropas tiesības, pasaules prakse, jaunākās atziņas un tiesību teorijas jautājumi starptautiskajā mērogā, jo daudzi problēmu risinājumi starptautiskajā līmenī jau ir harmonizēti un unificēti.

E. Ektermane: „Es ļoti ceru, ka šī konference Baltijas valstu juristiem būs kā praktisks ceļvedis viņu juridiskās domas izaugsmei, jo būs iespēja dalīties pieredzē ar Rietumvalstu kolēģiem, kuru praktiskā darba pieredze un tradīcijas dažādu juridisku jautājumu risināšanā ir lielāka nekā tas ir mums – valstīm, kas savu juridisko domu atsāka veidot pēc neatkarības atjaunošanas 1990.gadā. Lai gan konference ir veltīta šķīrējtiesas problemātikai, svarīgākais būtu atrast tādus juridiskus risinājumus, lai ne valstij, ne indivīdam savas darbības rezultātā uz šķīrējtiesu nebūtu jādodas. Šim tematam konferences laikā tiks veltītas nozīmīgas diskusijas.”

Pasākumā piedalīsies aptuveni 100 juristi no 14 valstīm – ASV, Baltijas valstīm, Beļģijas, Francijas, Itālijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Somijas, Spānijas, Šveices, Ukrainas un Zviedrijas. Ar lekcijām konferencē uzstāsies nacionāli un starptautiski atzīti praktiķi, tostarp arī vairāku starptautisko organizāciju augsta līmeņa pārstāvji.

Konferences notiks 4. un 5.septembrī un tās darba valoda būs angļu, ar nodrošinātu tulkojumu latviešu valodā.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu