Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Maltas ārlietu ministru pārrunāja ciešāku ekonomisko un politisko sadarbību

Valsts kanceleja
04.09.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Ministru prezidents Aigars Kalvītis šodien tikās ar Maltas Republikas ārlietu ministru Maiklu Frendo (Michael Frendo), kurš ieradies Latvijā darba vizītē.

Ministru prezidents un Maltas ārlietu ministrs pārrunāja iespējas ciešāk sadarboties ekonomikā, veicināt tūrismu un savstarpējas investīcijas. Aigars Kalvītis uzsvēra, ka ir nepieciešami aktīvāki uzņēmēju kontakti un tūrisms ir pirmais solis uzņēmējdarbības sekmēšanai.

Ministru prezidents atzinīgi novērtēja ieceri veidot ciešāku sadarbību starp Latvijas un Maltas Ārlietu ministrijām un izveidot jauno diplomātu apmaiņas programmu, kas sekmētu diplomātu sadarbības tīklu izveidi.

Tikšanās laikā uzmanība bija veltīta Eiropas Savienības (ES) aktuālajiem jautājumiem – Šengenas līguma un eiro zonas paplašināšanai, uzsverot nepieciešamību ievērot stingru fiskālo disciplīnu, lai spētu izpildīt eiro ieviešanas kritērijus.

Puses bija vienisprātis par iespējām paplašināt abu valstu sadarbību ES jautājumos daudzās jomas, kurās Latvijai un Maltai ir līdzīgas intereses. Arī Maltai aktuāla ir ES kaimiņu politika, jo Malta tāpat kā Latvija ir ES ārējās robežas valsts. Ministru prezidents apliecināja vēlmi veidot ciešāku sadarbību ar Vidusjūras valstīm ES jautājumos līdzīgi kā jau notiek cieša sadarbība starp Baltijas valstīm.

Aigars Kalvītis ierosināja organizēt Latvijas un Maltas premjerministru un uzņēmēju vizīšu apmaiņu, lai aktivizētu sadarbību starp abām valstīm.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu