Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Moldovas ekonomikas ministru pārrunāja ekonomisko sadarbību

Valsts kanceleja
07.09.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Turpinot oficiālo vizīti Moldovas Republikā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis šodien tikās ar Moldovas ekonomikas ministru Valeriu Lazā.

Tikšanās laikā tika pārrunāta virkne jautājumu: abu valstu ekonomiskā sadarbība, Latvijas integrācija Eiropas Savienībā (ES) un Moldovas ekonomikas attīstības perspektīvas.

Ministru prezidents iepazīstināja ekonomikas ministru ar Latvijas veiktajām reformām, tuvinoties ES, kas lielā mērā noteica Latvijas turpmāko straujo ekonomisko attīstību.

 Aigars Kalvītis norādīja, ka Moldovai jāveido tāda ekonomiskā struktūra, kas nākotnē nodrošinātu visdinamiskāko attīstību.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas un Moldovas reģionu attīstību. Moldovas ekonomikas ministrs kā vienu no reģionālās attīstības problēmām atzīmēja to, ka 80% no aktīvās ekonomikas atrodas valsts galvaspilsētā Kišiņevā. Ministrs informēja par Moldovas valdības izstrādāto investīciju stratēģiju, kas koncentrēsies uz investīciju piesaisti eksportam.

Valeriu Lazā atzina, ka Moldova pastiprināti pēta Latvijas pieredzi strukturālo reformu, privatizācijas un sabiedrisko pakalpojumu regulatora izveides jautājumos. Ekonomikas ministrs pauda uzskatu, ka Moldovai ir iespējas pārņemt Latvijas pieredzi dažādu institūciju veidošanā un ekonomiskās attīstības modeli. Ministrs pauda interesi veidot sadarbību ar Latviju banku likumdošanas jautājumos.

Sarunas noslēgumā Ekonomikas ministrs raksturoja Moldovas un tās kaimiņvalstu tirdzniecību ar ES un atzina, ka Moldovas un ES tirdzniecība ir apgrūtināta. Valeriu Lazā lūdza Latviju pārrunāt šo jautājumu ar citām ES dalībvalstīm, lai uzlabotu tirdzniecības nosacījumus.

Vakarā Ministru prezidents piedalīsies Moldovas premjerministra rīkotajās oficiālajās vakariņās par godu Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu