Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Moldovas Parlamenta priekšsēdētāju pārrunāja reformu procesus Moldovā

Valsts kanceleja
08.09.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Ministru prezidents Aigars Kalvītis šodien Kišiņevā tikās ar Moldovas Parlamenta priekšsēdētāju Marianu Lupu (Marian Lupu) un  pārrunāja līdzšinējo intensīvo dialogu starp abu valstu Parlamentiem.

Aigars Kalvītis atzina, ka dialogs ar Moldovas politiķiem ir svarīgs, lai Latvija saņemtu precīzu informāciju par valstī notiekošajiem procesiem un reformām un varētu par to informēt Eiropas Savienības (ES) institūcijas.

Ministru prezidents aicināja Moldovas Parlamentu aktīvi iesaistīties un atbalstīt to likumprojektu pieņemšanu, kas ir saistīti ar ES jauno kaimiņu politikas rīcības plāna īstenošanu.

Abas amatpersonas atzina, ka šobrīd ir pagājis politisko deklarāciju laiks un pirmajā vietā ir jābūt praktiskai sadarbībai, īpašu uzmanību veltot konkrētiem reformu īstenošanas jautājumiem.

Tikšanās laikā puses pārrunāja tirdzniecības jautājumus starp reģiona valstīm, īpaši situāciju reģionā pēc Rumānijas un Bulgārijas pievienošanās ES.

Parlamenta priekšsēdētājs pateicās par Latvijas sniegto atbalstu dažādos projektos un uzsvēra Moldovas Parlamenta interesi sadarboties ar Latvijas Saeimu Eiropas integrācijas jautājumos.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu