Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Moldovas premjerministra vietnieku un ārlietu ministru pārrunāja politisko sadarbību

Valsts kanceleja
08.09.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Turpinot vizīti Moldovā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis šodien tikās ar Moldovas Republikas premjerministra vietnieku un ārlietu ministru Andrei Stratan.

Ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja līdzšinējo Latvijas un Moldovas sadarbību un dialogu un pateicās par Latvijas sniegto visaptverošo tehnisko palīdzību Moldovai.

Ministrs apliecināja Moldovas interesi par sadarbību ar Latviju projektu izstrādē un īstenošanā finanšu un banku sektorā.

Aigars Kalvītis un Andrei Stratan atzina, ka Eiropas Savienība (ES) pēdējā gada laikā politiski daudz aktīvāk iesaistījās reģiona jautājumu risināšanā, par ko liecina ES speciālā pārstāvja nozīmēšana un ES robežkontroles misijas izveidošana uz Ukrainas un Moldovas robežas.

Puses bija vienisprātis par to, ka ES robežkontroles misija ir veiksmīgi izpildījusi savus uzdevumus, bet daudzu tās mandātā noteikto praktisko jautājumu risināšanai ir nepieciešams ievērojami ilgāks laiks.

Ministru prezidents un ārlietu ministrs pārrunāja ES jauno kaimiņu politikas rīcības plāna ieviešanu, īpaši jautājumā par Moldovas un ES juridisko attiecību statusu pēc 2008.gada.

Tikšanās laikā uzmanība bija veltīta ES vīzu atvieglošanas jautājumiem, norādot uz nepieciešamību izvērtēt un īstenot līdzsvarotu pieeju visam reģionam.

Ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja Latvijas un Moldovas līdzšinējo sadarbību NATO jautājumos.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu