Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Turpinās Latvijas medicīnas speciālistu sadarbību ar ASV

Valsts kanceleja
19.09.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 19.septembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) vēstnieci Latvijā Ketrīnu Todu Beiliju, Rīgas Stradiņu universitātes rektoru, profesoru Jāni Vētru, Rīgas Stradiņu universitātes Māszinību fakultātes pārstāvjiem.

Tikšanās laikā Rīgas Stradiņu universitātes (RSU) Māszinību fakultātes pārstāvji informēja par fakultātes pārstāvju vizīti ASV, kuras laikā viņi iepazinās ar medicīnas māsu apmācības procesu. Vizīte notika kā turpinājums sadarbībai, kas tika aizsākta pērnā gada nogalē pēc ASV vēstnieces iniciatīvas Latvijā, kad Latviju apmeklēja medicīnas eksperti no ASV.

RSU pārstāvji divu nedēļu vizītes laikā Luivilā Kentuki štatā apmeklēja 14 medicīnas un medicīnas izglītības iestādes, iepazinās ar medicīnas darbinieku izglītības sistēmu un tālmācības programmu medicīnas māsām, vērtējot iespējas līdzīgu programmu izveidot arī Latvijā.

RSU rektors Jānis Vētra informēja Ministru prezidentu par to, ka Latvijā ir senas tradīcijas māsu izglītībai, tomēr māsu apmācība kā atsevišķa specialitāte bakalaura un maģistra līmenī šobrīd ir salīdzinoši jauns izaicinājums. Rektors norādīja, ka tālmācības programmas izstrāde māsu apmācībā varētu tikt vērtējams kā metodoloģiski pilnīgi jauns virziens medicīnas izglītībā, kuru varētu izmantot Latvijas Universitātes, lai piedāvātu tālmācības iespējas Latvijas reģionos.

Atzinīgi uzsākto sadarbību ar ASV novērtēja arī Veselības ministrijas valsts sekretārs Uldis Līkops. Viņš informēja Ministru prezidentu, ka problēmas veselības aprūpes sistēmās abās pusēs okeānam ir līdzīgas, līdz ar to arī iespējas sadarbībai ir ļoti plašas.

 Aigars Kalvītis pateicās par ekspertu iedejām un akcentēja pieredzes apmaiņas un mediķu kvalifikācijas paaugstināšanas nepieciešamību, kas ļaut Latvijā iegūt ASV standartiem atbilstošu izglītību medicīnā. Ministru prezidents apliecināja valdības izpratni par situāciju veselības aprūpē un darāmajiem darbiem, kā arī atzinīgi novērtēja Latvijas medicīnas darbinieku profesionalitāti un izglītību, kas jau šobrīd tiek augstu vērtēta starptautiskā līmenī.

 

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 7082912, mob.: 26557227
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu