Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tikās ar Ķīnas Starptautiskās tirdzniecības veicināšanas padomes pārstāvjiem

Valsts kanceleja
19.09.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 19.septembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Ķīnas Starptautiskās tirdzniecības veicināšanas padomes ( China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT)) pārstāvjiem.

A.Kalvītis atzīmēja, ka šis ir ļoti svarīgs laiks Ķīnas un Latvijas sadarbībai, jo šogad aprit Latvijas un Ķīnas diplomātisko attiecību 15. gadadiena, šajā laikā abu valstu savstarpējie kontakti un attiecības ir bijušas ļoti dinamiskas un aktīvas.

Ministru prezidents atzīmēja, ka ļoti cieša sadarbība šajos gados ir bijusi starp abu valstu valdībām un biznesa pārstāvjiem, par ko liecinot investīciju pieaugums, kontaktu aktivitāte un plašās sadarbības iespējas. A.Kalvītis akcentēja Latvijas priekšrocības, ko sniedz tās izdevīgais ģeogrāfiskais stāvoklis, pieredze sadarbībai ar kaimiņvalstīm. Ministru prezidents pauda Latvijas ieinteresētību piedāvāt Latviju kā izdevīgu biznesa vidi, kas sniedz iespējas strādāt ar partneriem ne tikai Eiropas Savienībā, bet arī ar Krievijā un citās NSV valstīs.

Sarunas laikā amatpersonas apsprieda Latvijas un Ķīnas esošo ekonomisko sadarbību, kā arī pārrunāja tālākās ekonomiskās sadarbības attīstības iespējas abu valstu uzņēmējiem. A.Kalvītis informēja Ķīnas uzņēmēju delegācijas pārstāvjus par Latvijas Attīstības aģentūras iespējām sniegt Ķīnas uzņēmējiem interesējošo informāciju par iespējām sadarboties un atrast sadarbības partnerus Latvijā.

 

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 7082912, mob.: 26557227
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu