Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tikās ar Lielbritānijas Ārlietu sekretāri Margaretu Beketu

Valsts kanceleja
18.10.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Viņas Majestātes Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes karalienes Elizabetes II oficiālās vizītes ietvaros Ministru prezidents Aigars Kalvītis šodien tikās ar Lielbritānijas Ārlietu sekretāri Margaretu Beketu (Margaret Beckett).

Ministru prezidents pauda patiesu prieku par Viņas Majestātes Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes karalienes Elizabetes II vizīti Latvijā, kas ir tik nozīmīga Latvijas cilvēkiem un noteikti būs viens no svarīgākajiem gada notikumiem valsts dzīvē. Tāpat Aigars Kalvītis bija gandarīts par Ārlietu sekretāres vizīti Latvijā, kas ir pirmā abu valstu vēsturē.

Sarunas laikā uzmanība bija pievērsta piektdien paredzētajai Eiropadomes sanāksmei Somijā, kurā viens no galvenajiem jautājumiem būs enerģētika.

Aigars Kalvītis un Margareta Beketa bija vienisprātis, ka Eiropas Savienībai (ES) ir nepieciešama kopīga enerģētikas politika pret trešās puses valstīm. Īpaša loma gaidāmajā ES valstu un valdību vadītāju sanāksmē būs enerģētikas politikai attiecībās ar Krieviju.

Margareta Beketa uzsvēra enerģijas drošības ciešo saistību ar klimata drošības jautājumiem, kas ir kopīgi jārisina. Tāpat svarīgs jautājums ir enerģijas izmantošanas efektivitātes palielināšana.

Tikšanās laikā puses pauda atbalstu jauno ES kaimiņu politikai, ES tālākai paplašināšanai, uzsverot nepieciešamību ES palikt atvērtai jaunu valstu uzņemšanai.

Ministru prezidents ļoti atzinīgi novērtēja Lielbritānijas ES prezidentūras paveikto, panākot vienošanos par ES finanšu perspektīvu 2007.-2013. gadam, un lūdza nodot sirsnīgu sveicienu Lielbritānijas premjerministram Tonijam Blēram.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu