Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Eiropadomē uzsvēra enerģētisko tīklu savienojumu nepieciešamību

Valsts kanceleja
20.10.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien neformālajā Eiropadomes sanāksmē Somijas pilsētā Lahti Eiropas Savienības valstu un valdību vadītāju galvenā uzmanība bija veltīta kopīgai ES enerģētikas politikai.

Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvitis sanāksmē uzsvēra nepieciešamību ES ietvaros izstrādāt stratēģisko starpsavienojumu plānu, kas  ir īpaši svarīgs Latvijai un citām Baltijas valstīm, lai novērstu to enerģētisko tīklu izolāciju no kopējiem ES tīkliem.

Tapat A.Kalvītis aicināja ES līmenī strādāt pie stratēģisko gāzes rezervju koncepcijas veidošanas, tādējādi palielinot energopiegāžu drošību un stabilitāti visā ES teritorijā.

Ministru prezidents atzīmēja, ka īpašs elements, veidojot diversificētu ES enerģētikas politiku, ir sadarbība ar ES jaunajiem kaimiņiem. Vienlaikus tika norādīts, ka ES sadarbībai ar energoresursu piegādātājvalstīm, tai skaitā ar Krieviju, ir jābūt balstītai uz līdzvērtīgas partnerības principiem.

Aigars Kalvītis uzsvēra, ka efektīva inovāciju politika ir priekšnosacījums stabilai un ilglaicīgai eknomikas attīstībai gan dalībvalstīs, gan ES kopumā, kas ir īpaši svarīgi globālās konkurences apstākļos.

A.Kalvītis atzīmēja, ka ES ir jāveido tāda inovāciju politika, kas sekmētu mazo un vidējo uzņēmumu spēju tajā sekmīgi iekļauties. Tikpat svarīgi ir radīt tādus nosacījumus, lai tiktu veicināta sadarbība starp universitātēm, zinātniekiem un biznesa pārstāvjiem.

Attiecībā uz Eiropas Komisijas prezidenta Ž.M.Barozo iniciatīvu veidot Eiropas Tehnologiju institūtu, A.Kalvītis norādīja, ka tam būtu jāveicina partnerība starp zinātnes ekselences centriem ES ietvaros, tomēr pašreiz ir būtiski vienoties par šāda institūta finansēšanas principiem un avotiem, dodot iespēju iesaistīt tajā privāto kapitālu.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu