Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Baltijas un ES Ziemeļvalstu premjerministriem

Valsts kanceleja
20.10.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Vakar, 19.oktobrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis Helsinkos tikās ar Baltijas un Eiropas Savienības Ziemeļvalstu premjerministriem, lai pārrunātu neformālās Eiropadomes sanāksmes darba kartības jautājumus.

Premjerministru sarunas laikā galvenā uzmanība bija pievērsta aktuālai situācijai enerģētikas un inovāciju jomās. Tikšanās laikā valdību vadītāji saskaņoja viedokļus samita laikā paredzētajai sarunai ar Krievijas Federācijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis uzsvēra nepieciešamību ES ietvaros izstrādāt stratēģisko starpsavienojumu plānu, kas ir īpaši svarīgs Latvijai un citām Baltijas valstīm.

Gatavojoties ES valstu un valdību vadītāju kopīgajām vakariņām ar Krievijas prezidentu V.Putinu, Baltijas un ES Ziemeļvalstu Ministru prezidenti bija vienisprātis, ka šajā sarunā ES ir jāpauž vienota pozīcija, runājot gan par sadarbību enerģētikas joma, gan par sadarbību politiskajā līmenī.

Pēc tam Ministru prezidents Aigars Kalvītis piedalījās Eiropas Tautas partijas premjeru sanāksmē, kurā arī tika apspriesti iepriekš minētie jautājumi.

Šodien Somijas pilsētā Lahti Ministru prezidents Aigars Kalvītis piedalās neformālajā Eiropadomes sanāksmē, kas tika atklāta pulksten 13.00.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu