Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents saņem apsveikumus sakarā ar apstiprināšanu amatā

Valsts kanceleja
14.11.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Aigars Kalvītis turpina saņemt apsveikumus sakarā ar apstiprināšanu Ministru prezidenta amatā. Valdības vadītāju apsveicis Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barozu (Jose Manuel Barroso), Zviedrijas premjerministrs Fredriks Reinfelds (Fredrik Reinfeldt), Ķīnas premjerminists Veņs Dzjabao (Wen Jiabao) un Dānijas vēstnieks Latvijā Arnolds de Fine Skibsteds (Arnold de Fine Skibsted).
Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barozu novēlējis A. Kalvītim veiksmi Ministru prezidenta amatā un izteicis cerību turpināt lielisko sadarbību. Ž. M. Barozu norādījis, ka 9. Saeimas vēlēšanas notikušas nozīmīgā laikā, kad Latvija tiecas saņemt maksimālu labumu no dalības Eiropas Savienībā.
Zviedrijas premjerministrs Fredriks Reinfelds līdz ar apsveikumiem izteicis vēlmi sadarboties, jo ir daudz sfēru, kur Zviedrijai un Latvijai ir kopīgas intereses – gan politika, gan ekonomika, gan kultūra. Viņš norādījis, ka Latvijai pēc neatkarības atgūšanas ir ārkārtīgi lieli sasniegumi, un viņa valsts iedzīvotāji jūtas pagodināti, ka Latvija ir Zviedrijas kaimiņvalsts.
Ķīnas premjerministrs Veņs Dzjabao norādījis, ka gan Ķīnas, gan Latvijas uzdevums ir attīstīt valsts ekonomiku un paaugstināt iedzīvotāju dzīves līmeni. Viņš izteicis vēlmi kopīgiem spēkiem uzlabot Ķīnas un Latvijas attiecības un palielināt abu valstu un to iedzīvotāju labklājību un pārticību.
Arī Dānijas vēstnieks Latvijā Arnolds de Fine Skibsteds, kurš šobrīd pilda Diplomātiskā korpusa vecākā pienākumus, apsveicis A. Kalvīti un izteicis cerību turpināt līdzšinējo sadarbību.

 

Sanita Cīmure
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082903
E-pasts: Sanita.Cimure@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu