Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar NVO apsprieda Valdības rīcības plāna projektu

Valsts kanceleja
25.01.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien 25.janvārī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar izglītības un zinātnes nozares aktīvākajiem nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai apspriestu Izglītības un zinātnes ministrijas rīcības plānu projektu.

Tikšanās piedalījās izglītības un zinātnes ministre Baibai Rivžai un iepazīstināja ar Izglītības un zinātnes ministrijas rīcības plāna galvenajiem uzdevumiem. B.Rivža akcentēja trīs galvenos darbības virzienus izglītības jomā – kvalitāte, resursi un infrastruktūra. Ministre informēja, ka šo uzdevumu sasniegšanai ministrija plāno veikt vispārīgus uzlabojumus nozarē – gan cilvēkresursu, gan infrastruktūras jomā. Kā vienu no mērķu sasniegšanas metodēm, ministre solīja izmantot uzdevumu veikšanas procesu monitoringu, ko īstenos sadarbībā ar sabiedrības, NVO pārstāvjiem un ekspertiem.

NVO pārstāvji informēja Ministru prezidentu un izglītības un zinātnes ministri par jautājumiem, kas viņuprāt noteikti būtu jārisina un papildus jāiekļauj ministrijas rīcības plānā. NVO pārstāvji vērsa Ministru prezidenta uzmanību uz nepieciešamību ātrāk ieviest vienoto darba samaksas sistēmu, norādīja uz nepieciešamību risināt mūžizglītības jautājumus, ka arī uzsvēra vajadzību izglītības procesā vairāk iesaistīt vecākus. Vairāku NVO pārstāvji aicināja ministri uzsākt darbu pie cilvēkresursu attīstības programmas, tika pārrunāti sporta izglītības problēmjautājumi. Zinātnes pārstāvji akcentēja nepieciešamību pāriet uz vidēja termiņa budžeta plānošanu, kam piekrita Ministru prezidents un solīja šogad sākt darbu pie šī uzdevuma.

Vairāki NVO pārstāvji norādīja, ka deklarācijā veiksmīgi iezīmētas aktuālās tēmas izglītības jomā un, ka šī ir viena no konkrētākajām valdības deklarācijām, kas ir bijušas Latvijas valdībām.

Šī bija pirmā jaunās A.Kalvīša Valdības rīcības plāna projekta apspriešana ar nevalstiskajām organizācijām. Nākošā notiks rīt, kad Ministru prezidents tiksies ar ekonomikas nozares aktīvākajām NVO.

Šobrīd Valdības rīcības plāna projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā Ministru kabineta darbību reglamentējošie dokumenti.

 

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 7082912, mob.: 2-6557227
e-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu