Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar ekonomikas jomas NVO apsprieda Valdības rīcības plāna projektu

Valsts kanceleja
26.01.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien 26.janvārī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar ekonomikas nozares aktīvākajiem nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai apspriestu Valdības rīcības plāna projekta Ekonomikas ministrijas uzdevumu sadaļu.

Tikšanās piedalījās ekonomikas ministrs Jurijs Strods un iepazīstināja ar Ekonomikas ministrijas rīcības plāna galvenajiem uzdevumiem. J.Strods akcentēja galvenos darbības virzienus katrā no ekonomikas nozares atbildības sfērām, norādot arī plānotos līdzekļus uzdevumu veikšanai. Ekonomikas ministrs atzinīgi novērtēja līdzšinējo nevalstisko organizāciju atsaucību un sniegto ieguldījumu dažādu ekonomikas uzdevumu veikšanā un jautājumu risināšanā

NVO pārstāvji informēja Ministru prezidentu un ekonomikas ministru par jautājumiem, kas viņuprāt noteikti būtu jārisina un papildus jāiekļauj ministrijas rīcības plānā. Ministru prezidents uzsvēra nepieciešamību izstrādāt atjaunojamo enerģētisko resursu politiku, ko norādīja un atbalstīja NVO pārstāvji. Tika norādīts uz nepieciešamību risināt ar cilvēkresursiem saistītos jautājums un ciešāk sadarboties ar Izglītības un zinātnes ministriju izglītības jautājumu risināšanā, kā arī ar Labklājības ministriju nodarbinātības politikas jautājumos. Ministru prezidents norādīja uz Ekonomikas ministrijas lomu migrācijas politikas jautājumu risināšanā. Vairāku NVO pārstāvji aicināja ministru pievērst uzmanību, lai izstrādātajiem un pieņemtajiem likumiem pretī būtu radīti arī to izpildes un realizācijas mehānismi. Būvnieku pārstāvji akcentēja būvniecības nozares problēmjautājumus, tai skaitā arī nepieciešamību pilnībā nodot būvniecības nozari Ekonomikas ministrijas pārraudzībā. Ministru prezidents akcentēja darba ražīguma uzlabošanas nepieciešamību, kam piekrita NVO pārstāvji, norādot uz praktiskām iespējām un potenciālu palielināt lietderīgās darba stundas. Vairāku NVO pārstāvji izteica gandarījumu par Ekonomikas ministrijas paveikto uzņēmējdarbības vides uzlabošanā, tomēr norādīja uz nepieciešamību vēl ciešāk sadarboties, koordinēties un saliedēties Latvijas ekonomikas vienotai un dinamiskai augšupejai, ārvalstu investīciju vēl sekmīgākai piesaistei un Latvijas preču eksporta dinamikas palielināšanai.

Šī bija jau otrā A.Kalvīša Valdības rīcības plāna projekta apspriešana ar nevalstiskajām organizācijām. Nākošā notiks 2.februārī, kad Ministru prezidents tiksies ar iekšlietu nozares aktīvākajām NVO.

Šobrīd Valdības rīcības plāna projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā Ministru kabineta darbību reglamentējošie dokumenti.

 

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 7082912, mob.: 2-6557227
e-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu