Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar iekšlietu NVO apsprieda Valdības rīcības plāna projektu

Valsts kanceleja
02.02.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 2.februārī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar iekšlietu nozares aktīvākajiem nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai apspriestu Valdības rīcības plāna projekta Iekšlietu ministrijas uzdevumu sadaļu. 

Tikšanās gaitā iekšlietu ministrs Ivars Godmanis iepazīstināja ar Iekšlietu ministrijas rīcības plāna galvenajiem uzdevumiem. Ministrs akcentēja vairākus galvenos darbības virzienus katrā no iekšlietu nozares atbildības sfērām, tostarp aicinot nevalstiskās organizācijas aktīvi iesaistīties iekšlietu institūciju 2007.gada darba plānu pilnveidošanā. 
NVO pārstāvji informēja Ministru prezidentu un iekšlietu ministru par jautājumiem, kas viņuprāt noteikti būtu jārisina un papildus jāiekļauj ministrijas rīcības plānā. Kā galvenie apspriestie jautājumi jāmin intelektuālā īpašuma tiesību aktīvāka nodrošināšana, cilvēku tirdzniecības apkarošana, cilvēktiesību ievērošanas nodrošināšana, tostarp saistībā ar plānotajiem grozījumiem likumā „Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”, darbs ar cietušajiem, īpaši no vardarbības ģimenē, kā arī riska grupām. Akcentēta tika arī nepieciešamība aktīvāk strādāt ar bijušajiem ieslodzītajiem, veicinot to reintegrāciju sabiedrībā. 

Biedrības „Skalbes” pārstāve akcentēja problēmu, kas skar privātās dzīves neaizskaramību un cilvēku tiesībām uz anonimitātes saglabāšanu, tādējādi vēršot uzmanību uz to informāciju, kuru iekšlietu struktūras sniedz masu informācijas līdzekļiem. Arī Ministru prezidents Aigars Kalvītis atzīmēja šīs problēmas aktualitāti, norādot, ka nav pieļaujams cilvēku publiski nosaukt par vainīgu līdz nav bijis attiecīgs tiesas spriedums, jo tādējādi tiek izdarīts kaitējums ne vien konkrētajam indivīdam, bet visai valstij un tās tēlam kopumā. 

Gan Neatkarīgās policistu arodbiedrības, gan Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības pārstāvji aicināja vairāk uzmanības pievērst policijas darbinieku sociālo garantiju un darba vides uzlabošanai. Savukārt Starptautiskās Migrācijas organizācijas un citu nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināja Iekšlietu ministriju plašāk izmantot dažādu projektu sniegtās iespējas realizēt tās funkcijas, kuru īstenošanai piešķirtais valsts budžeta finansējums nav pietiekams. Tāpat tika skarts jautājums par atsevišķu valsts funkciju deleģēšana nevalstiskajām organizācijām. 

Vairāki nevalstisko organizāciju pārstāvji uzsvēra līdzšinējo labo sadarbību ar Valsts policiju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un citām iekšlietu iestādēm, taču vienlaikus izteica aicinājumu noteikt sadarbības mehānismus arī juridiskā veidā, kā arī risināt jautājumus par iespējām nodrošināt daļēju finansējumu šīs sadarbības turpmākai īstenošanai arī no valsts budžeta līdzekļiem. 

Šī bija jau trešā A.Kalvīša Valdības rīcības plāna projekta apspriešana ar nevalstiskajām organizācijām. Nākošā notiks 9.februārī, kad Ministru prezidents tiksies ar kultūras nozares aktīvākajām NVO. Šobrīd Valdības rīcības plāna projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā Ministru kabineta darbību reglamentējošie dokumenti.

 

Mārtiņš Krieviņš
Valsts kancelejas
Politikas koordinācijas departamenta vadītāja vietnieks
Tālr.: 7082928, mob.: 29239862
e-pasts: martins.krievins@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu