Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar Eiropas Komisijas enerģētikas komisāru Andri Piebalgu pārrunāja Eiropas kopējo enerģētikas politiku

Valsts kanceleja
05.02.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Eiropas Komisijas enerģētikas komisāru Andri Piebalgu, kurš ieradies Latvijā darba vizītē.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība bija veltīta Eiropas Komisijas izstrādātā Eiropas kopējās enerģētikas politikas projekta apspriešanai, par kuru Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm paredzētas diskusijas šā gada martā.

Ministru prezidents kopumā atzinīgi novērtēja Eiropas Komisijas priekšlikumu. Aigars Kalvītis pauda atbalstu Eiropas Komisijas iniciatīvai veicināt atjaunojamo enerģijas resursu izmantošanu un uzvēra, ka Latvijā šajā jomā ir daudz neizmantotu iespēju biomasas, biogāzes un biodegvielas ražošanā un koģenerācijas staciju izveidē. Ministru prezidents piekrita principam, ka katrai valstij būtu jāspēj pašai saražot sev nepieciešamos enerģijas resursus.

Ministru prezidents un ES enerģētikas komisārs bija vienisprātis par to, ka ir svarīgi dažādot enerģijas apgādes iespējas Latvijā un Baltijas reģionā, lai palielinātu reģiona enerģētisko neatkarību un drošību. Tika pārrunātas Latvijas enerģētikas sektora nākotnes attīstības izredzes.

Eiropas Komisijas enerģētikas komisārs Andris Piebalgs uzsvēra, ka enerģijas politikas veidošanā ir ļoti svarīgi ņemt vērā vides aizsardzības aspektus un ietekmi uz globālajām klimata izmaiņām.
Ministru prezidents vērsa uzmanību uz nepieciešamību nākotnē palielināt Latvijai noteiktās izmešu kvotas. Tas ir saistīts ar Latvijas straujo ekonomisko attīstību un izmaiņām enerģētikas struktūrā.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu