Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents ar kultūras NVO apsprieda Valdības rīcības plāna projektu

Valsts kanceleja
09.02.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien 9.februārī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar kultūras nozares aktīvākajiem nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai apspriestu Valdības rīcības plāna projekta Kultūras ministrijas uzdevumu sadaļu.

Tikšanās sākumā kultūras ministre Helēna Demakova iepazīstināja ar Kultūras ministrijas rīcības plāna galvenajiem uzdevumiem. Ministre akcentēja vairākus galvenos darbības virzienus katrā no kultūras nozares atbildības sfērām. H.Demakova norādīja trīs galvenos uzsvarus Kultūras ministrijas rīcības plānā, un tie ir inovācijas, infrastruktūra un izcilība.

Vairāki nevalstisko organizāciju pārstāvji uzsvēra līdzšinējo labo sadarbību ar Kultūras ministriju, taču vienlaikus izteica aicinājumu ciešāk un koordinētāk sadarboties ar citām ministrijām kultūras jautājumu risināšanā, jo piemēram, skolu bibliotēku automatizāciju un iekļaušanos vienotajā bibliotēku sistēmā uzlabotu, ja Kultūras, Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī Īpašu uzdevumu ministra e-lietu pārvaldē sekretariāts apvienotu savus spēkus „gaismas tīkla” tālākā attīstīšanā. Vairāku NVO pārstāvji pauda gandarījumu par paveikto, kā arī izteica apmierinājuma, ka Kultūras ministrijas rīcības plānā ir iekļauti viņu ieteikumi un ņemti vērā viņu ierosinājumi.

Sarunas gaitā izvērsās diskusija par kultūras ekonomisko potenciālu, organizāciju pārstāvji akcentēja faktu, ka kultūras nozare pelna, bet tomēr NVO pārstāvji norādīja, ka būtu jāatbalsta kultūras jomā strādājošie un jāpaaugstina atalgojums un jāievieš nodokļu atvieglojumi kultūras jomā strādājošajiem. Savukārt Ministru prezidents stingri pauda nostāju, ka būtu nepieļaujami kultūras darbiniekus kaut kādā veidā izcelt - atbrīvojot no ienākumu nodokļa maksas vai kā savādāk, jo nodokļus maksā arī skolotāji, medicīnas darbinieki un citās nozarēs strādājošie un ka visiem sabiedrības pārstāvjiem ir jāpiedalās valsts un pašvaldību uzdevumu risināšanā, tai skaitā arī maksājot nodokļus.

Ministru prezidents aicināja Arhitektu savienības pārstāvētos arhitektus aktīvāk izsaistīties bērnudārza celtniecības jautājuma sekmīgā risināšanā un izstrādāt tipveida bērnudārza modeļa projekta, kas ļautu bērnudārzus celt lētāk un to lielumu viegli varētu variēt, atkarībā no bērnu skaita.

Ministru prezidents atzinīgi novērtēja kultūras jomas NVO līdzdalību kultūras procesu attīstībā un uzdevumu realizācijā, atbalstīja NVO akcentētos jautājumus, kuru risinājumi būtu jāprecizē, norādot, ka rīcības plāns ir grozāms, precizējams un papildināms dokuments. A.Kalvītis pārliecinoši apsolīja, ka aptuveni pēc gada būs nākošā tikšanās ar Kultūras ministrijas sadarbības NVO, lai jau atskatītos uz šodienas sarunas rezultātiem.

Šī bija kārtējā A.Kalvīša Valdības rīcības plāna projekta apspriešana ar nevalstiskajām organizācijām. Nākošā notiks 15.februārī, kad Ministru prezidents tiksies ar transporta nozares aktīvākajām NVO. Šobrīd Valdības rīcības plāna projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā Ministru kabineta darbību reglamentējošie dokumenti: http://www.mk.gov.lv/file/files/ministru_kabinets/vrp_projekts2.xls .

 

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 7082912, mob.: 2-6557227
e-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu