Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents un satiksmes nozares NVO apsprieda Valdības rīcības plāna projektu

Valsts kanceleja
15.02.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 15.februārī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar satiksmes nozares aktīvākajiem nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai apspriestu Valdības rīcības plāna projekta Satiksmes ministrijas uzdevumu sadaļu.

Tikšanās sākumā satiksmes ministrs Ainārs Šlesers iepazīstināja ar Satiksmes ministrijas rīcības plāna galvenajiem uzdevumiem. A.Šlesers akcentēja vairākus prioritāros darbības virzienus katrā no satiksmes nozares atbildības sfērām. Kā vienu no prioritārajiem uzdevumiem ministrs norādīja nepieciešamību atrisināt situāciju, kad pie Krievijas robežkontroles punktiem veidojas autopārvadātāju rindas. Ministrs īpaši akcentēja nepieciešamību turpināt darbu pie ceļu satiksmes drošības jautājumu risināšanas, gan pie autoceļu situācijas uzlabošanas, gan pie pārvadātāju problēmjautājumu risināšanas.

Vairāki nevalstisko organizāciju pārstāvji uzsvēra nepieciešamību ciešāk un koordinētāk sadarboties ar citām ministrijām satiksmes jautājumu risināšanā. Piemēram, veiksmīgu sabiedriskā transporta sistēmas politikas attīstību veicinātu, ja Satiksmes un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas kopīgiem spēkiem strādātu pie satiksmes un ceļu sistēmas sakārtošanas Latvijā. Ministru prezidents A.Kalvītis atzina, ka nepieciešams jau šobrīd meklēt risinājumu situācijai, kas izveidosies pēc administratīvi teritoriālās reformas, kad kādam būs jāpārņem rajonu padomes funkcijas un arī atbildība par sabiedrisko transportu reģionos.

Vairāki NVO pārstāvji norādīja uz problēmjautājumiem, ar kuriem saskaras autoceļu būvētāji. Ministru prezidents A.Kalvītis norādīja, ka Satiksmes ministrijai sadarbībā ar autoceļu būvētājiem ir jāstrādā, lai likvidētu situāciju, ka Latvijā 1 ceļu kilometra būvēšana ir dārgāka nekā Latvijas kaimiņvalstīs. Ministru prezidents norādīja uz instrumentiem, kas ir valsts un Satiksmes ministrijas rīcībā, lai šo situāciju ar ceļu būves cenām un izmaksām sakārtotu.

NVO pārstāvji norādīja arī uz darbaspēka problēmu, ka šobrīd trūkst aptuveni 10% autopārvadātāju un ka jaunie autovadītāji tiek par maz sagatavoti.

Šī bija kārtējā A.Kalvīša Valdības rīcības plāna projekta apspriešana ar nevalstiskajām organizācijām. Nākošā notiks 16.februārī, kad Ministru prezidents tiksies ar aizsardzības jomas aktīvākajām NVO. Šobrīd Valdības rīcības plāna projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā Ministru kabineta darbību reglamentējošie dokumenti: http://www.mk.gov.lv/file/files/ministru_kabinets/vrp_projekts2.xls .

 

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 7082912, mob.: 2-6557227
e-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu