Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents un aizsardzības nozares NVO apsprieda Valdības rīcības plāna projektu

Valsts kanceleja
16.02.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 16.februārī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar aizsardzības nozares aktīvākajiem nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai apspriestu Valdības rīcības plāna projekta Aizsardzības ministrijas uzdevumu sadaļu.

Tikšanās sākumā aizsardzības ministrs Atis Slakteris iepazīstināja ar Aizsardzības ministrijas rīcības plāna galvenajiem uzdevumiem 2007. gadā. A.Slakteris akcentēja vairākus prioritāros darbības virzienus katrā no aizsardzības jomas atbildības sfērām. Tā kā šis ir pirmais gads, kopš Latvijas bruņotajos spēkos dien tikai profesionālā dienesta karavīri, tad ministrs par vienu no prioritārajiem uzdevumiem uzskata bruņoto spēku profesionalitātes, patriotisma un karavīra profesijas prestiža paaugstināšanu. A.Slakteris NVO pārstāvjus informēja par veiksmīgo sadarbību ar Lietuvu un Igauniju, kā arī par turpmāko sadarbību ar kaimiņvalstīm NATO ātrās reaģēšanas vienību sastāvā. „Šogad karavīri tiks ietērpti jaunās un modernās, īpaši Latvijas bruņotajiem spēkiem veidotās uniformās,” norādīja ministrs. Tikšanās laikā tika uzsvērts, ka strādājot pie karavīru profesijas prestiža paaugstināšanas, ļoti būtiska ir sabiedrības informēšana par iespējām karjeras attīstībā, kur neatsveramu palīdzību sniedz nevalstiskās organizācijas – gan informējot, gan apmācot, gan pētot vēsturi, tādejādi stiprinot saiti starp armiju un sabiedrību.

NVO pārstāvji uzsvēra nepieciešamību ciešāk un koordinētāk sadarboties ar citām ministrijām valsts aizsardzības jautājumu risināšanā. Piemēram, jauniešu patriotiskās audzināšanas, civilās aizsardzības, vēstures labākai apgūšanai būtu nepieciešama ciešāka Aizsardzības un Izglītības un zinātnes ministrijas sadarbība, savukārt kritušo karavīru piemiņas vietu sakārtošanā un restaurācijā nepieciešama cieša un koordinēta sadarbība ar Kultūras ministriju.

NVO pārstāvji atzinīgi novērtēja sadarbību ar Aizsardzības ministriju, atzīmējot, ka ministrijas amatpersonas ļoti bieži ieklausās organizāciju ieteikumos un atbalsta ierosinātos projektus un iniciatīvas. Nevalstiskā organizācijas informēja par savām aktivitātēm, kuru realizāciju atbalsta Aizsardzības ministrijas. Piemēram, Latvijas Rezerves virsnieku asociācija šogad Latvijā organizē Pasaules rezerves virsnieku kongresu, kurš notiks no 30.jūlija līdz 5.augustam un būs veltīts civilmilitārajai sabiedrībai. Aizsardzības ministrijas piedalās šī pasaules kongresa finansiālā atbalstīšanā.

Šī bija kārtējā A.Kalvīša Valdības rīcības plāna projekta apspriešana ar nevalstiskajām organizācijām. Nākošā notiks 22.februārī, kad Ministru prezidents tiksies ar Bērnu un ģimenes lietu ministrijas atbildības sfēras aktīvākajām NVO. Šobrīd Valdības rīcības plāna projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā Ministru kabineta darbību reglamentējošie dokumenti: http://www.mk.gov.lv/file/files/ministru_kabinets/vrp_projekts2.xls .

 

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 7082912, mob.: 2-6557227
e-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu