Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents un sabiedrības integrācijas jautājumos ieinteresētās NVO apsprieda Valdības rīcības plāna projektu

Valsts kanceleja
01.03.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 1.martā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar sabiedrības integrācijas jautājumos ieinteresētajiem aktīvākajiem nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai apspriestu Valdības rīcības plāna projekta Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta uzdevumu sadaļu.

Tikšanās sākumā Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns iepazīstināja ar sekretariāta veikumu un rīcības plāna galvenajiem uzdevumiem.

Vairāki NVO pārstāvji aktualizēja jautājumus par nepieciešamību novērst neiecietības izpausmes gan sadzīvē, gan preses publikācijās pret dažādu nacionālo un citu minoritāšu pārstāvjiem. Ministru prezidents uzsvēra, ka valdība neatbalsta un nekad nav atbalstījumi neiecietības un agresivitātes izpausmes jebkurā formā, tomēr to novēršanai nepieciešams ilgstošs darbs sabiedrības informēšanā un izglītošanā.

Vairākas NVO uzsvēra nepieciešamību attīstīt valsts funkciju deleģēšanu NVO. Ministru prezidents un sekretariāta pārstāvji tam piekrita un atzina, ka tā būtu labas pārvaldības prakse.

Tika skarts jautājums par plānoto Sabiedrības Integrācijas fonda nodošanu īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta pārziņā. O.Kastēns skaidroja, ka sekretariāts negatavojas ierobežot Sabiedrības integrācijas fonda neatkarību, bet turpinās sarunas un diskusijas ar ieinteresētajām pusēm.

Vairums NVO pārstāvju atzinīgi novērtēja sadarbību ar Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātu un tā sniegto atbalstu NVO uzdevumu īstenošanā, kā arī rīcības plāna projektu.
 

Savukārt virkne NVO pārstāvju vērsa Ministru prezidenta uzmanību uz sabiedrībai būtiskiem jautājumiem - veicamajiem pasākumiem sabiedrības integrēšanā, nepieciešamību uzlabot valsts sociālās aprūpes iestādēs dzīvojošo cilvēku aprūpi un nepieciešamību savlaicīgi uzsākt līdzekļu apgūšanu programmā pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai un to veikt visa gada laikā, nekavējot līdzekļu apguvi.

Šī bija kārtējā A.Kalvīša Valdības rīcības plāna projekta apspriešana ar nevalstiskajām organizācijām. Nākamā notiks 2.martā plkst. 10.00, kad Ministru prezidents tiksies ar Īpašu uzdevumu ministra Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās atbildības sfēras aktīvākajām NVO. Šobrīd Valdības rīcības plāna projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā Ministru kabineta darbību reglamentējošie dokumenti: http://www.mk.gov.lv/file/files/ministru_kabinets/vrp_projekts2.xls .

 

Gunta Freimane
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vecākā referente
Tālr.: 7082929
e-pasts: gunta.freimane@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu