Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents un ES līdzekļu apguves jautājumos ieinteresētās NVO apsprieda Valdības rīcības plāna projektu

Valsts kanceleja
02.03.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 2.martā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Eiropas Savienības līdzekļu apguves jautājumos ieinteresētajiem aktīvākajiem nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai apspriestu Valdības rīcības plāna projekta īpašu uzdevumu ministra ES līdzekļu apguves lietās sekretariāta uzdevumu sadaļu.

Tikšanās sākumā īpašu uzdevumu ministrs ES līdzekļu apguves lietās Normunds Broks iepazīstināja ar sekretariāta veikumu un rīcības plāna galvenajiem uzdevumiem. Ministrs informēja par paveikto projektu vērtēšanas procesu vienkāršošanā un vēlreiz atgādināja programmu uzsākšanas laika grafiku pa nozarēm.

Pasaules dabas fonda pārstāvis Uģis Rotbergs aktualizēja vides aspektu nozīmību, izvērtējot citu nozaru projektus. Pārstāvis ierosināja iekļaut stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējumu kā vienu no vērtēšanas kritērijiem, izvērtējot visus ES līdzekļiem iesniegtos projektus. Tas ļautu ieguldīt naudu projektos, kas nenodara kaitējumu videi, un projekti tiktu vērtēti saglabājot valstisko skatījumu uz lietām, kompleksi.

NVO pārstāvji norādīja uz nepieciešamību veikt iztērēto līdzekļu monitoringu, jo šobrīd projektu realizācijas gaitā neviena institūcija neseko tā izpildei, netiek izvērtēta projektu efektivitāte, jo itin bieži realizēto projektu skaits un apgūto finanšu līdzekļu apjoms pilnībā neatspoguļo reālo situāciju.

Vairāki NVO pārstāvji vērsa Ministru prezidenta uzmanību uz sabiedrībai būtisku jautājumu – nepieciešamību rūpīgāk izvērtēt būvniecības konkursos iesniegtos projektus. Ministru prezidents Aigars Kalvītis atbalstīja ieteikumu prasīt izvērtēšanai sīku un detalizētu būvniecības projektu izmaksu aprakstu, kas noteikti atvieglotu būvniecības projektu izmaksu kontroli un ļautu efektīvi izmantot projektu realizēšanai nepieciešamos finanšu līdzekļus.

Šī bija kārtējā A.Kalvīša Valdības rīcības plāna projekta apspriešana ar nevalstiskajām organizācijām. Nākamā notiks 15.martā plkst. 10.30, kad Ministru prezidents tiksies ar Finanšu ministrijas atbildības sfēras aktīvākajām NVO. Šobrīd Valdības rīcības plāna projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā Ministru kabineta darbību reglamentējošie dokumenti: http://www.mk.gov.lv/file/files/ministru_kabinets/vrp_projekts2.xls.

 

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 7082912, 2-6557227
e-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv  

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu