Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents tikās ar Eiropas Komisijas prezidentu

Valsts kanceleja
09.03.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 9.martā, Briselē, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozo, lai pārrunātu aktuālos Eiropas Savienības jautājumus.

Tikšanās laikā galvenais akcents tika likts uz emisiju kvotu jautājumu. Ministru prezidents iepazīstināja Komisijas prezidentu ar Latvijas vajadzībām un nepieciešamību palielināt šobrīd atvēlēto emisiju kvotu daudzumu Latvijai, to pamatojot ar nepieciešamību nodrošināt enerģijas apgādi, īpaši ņemot vērā Ignalinas AES slēgšanu 2009.gadā. Tā kā šobrīd Latvijā ir vērojams straujš celtniecības sektora pieaugums un pastāv būtiska vajadzība pēc cementa ražošanas, tādēļ ir nepieciešamas papildus izmešu kvotas jaunajai CEMEX cementa rūpnīcai. Ministru prezidents arī norādīja, ka Latvijas rīcībā esošā informācija liecina par to, ka Komisija savos līdzšinējos aprēķinos nav ņēmusi vērā šos divus Latvijas ekonomikai ievērojamos projektus. Līdz ar to, ja Komisija neņem vērā šo projektu īstenošanas nepieciešamību, var tikt apdraudēta šo projektu realizācija, kam noteikti būs ietekme uz Latvijas tautsaimniecību.

Ministru prezidents uzrunāja jautājumu, par nepieciešamību iekļaut Latviju to valstu sarakstā, kuru apmeklē kopēja Eiropas Komisijas un Krievijas veterināro dienestu inspekcija, lai pārbaudītu Latvijas zivju rūpniecības uzņēmumus eksporta atjaunošanai uz Krieviju. Par šo jautājumu panākta vienošanās, un Latvija tika iekļauta prioritārajā saraksta. Līdz ar to jau tuvākajā laikā, Latvijā sagaidāmi Komisijas un Krievijas veterinārie eksperti tālāku jautājumu risināšanai.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
7082922/29241016
E-pasts:prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu