Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents un finanšu jautājumos ieinteresētās NVO apsprieda Valdības rīcības plāna projektu

Valsts kanceleja
15.03.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 15.martā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar finanšu jautājumos ieinteresētajiem nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai apspriestu Valdības rīcības plāna projekta Finanšu ministrijas uzdevumu sadaļu.

Tikšanās sākumā finanšu ministrs Oskars Spurdziņš iepazīstināja ar rīcības plāna galvenajiem uzdevumiem.

Vairums NVO pārstāvju atzinīgi novērtēja valdības rīcības plāna projektu, kā arī ar inflācijas ierobežošanu valstī saistītos pasākumus un iespēju piedalīties tā apspriešanā.

Savukārt virkne NVO pārstāvju vērsa Ministru prezidenta uzmanību uz sabiedrībai būtiskiem jautājumiem – nepieciešamību novērst darbaspēka aizplūšanu no valsts, attīstīt ražošanu, risināt denacionalizēto namu īrnieku problēmas, sekmēt uzņēmējdarbību pašvaldību namu apsaimniekošanas jomā, palielināt NVO iespējas saņemt priekšfinansējumu projektu apguvei, atvieglot ar uzņēmējdarbības reģistrāciju saistītās procedūras, iekļaut ar vides aizsardzību saistītus parametrus valsts pasūtījumu nosacījumos, sakārtot ar patērētāju kreditēšanu saistīto likumdošanu, aktualizēt zemes kadastra vērtības, tuvinot tās tirgus vērtībai, novērst pretrunas nodokļu likumdošanā, savlaicīgi iepazīstināt uzņēmējus un iedzīvotājus ar grozījumiem nodokļu likumos, palielināt attaisnoto izdevumu apjomu par izglītību un veselības aprūpi.

Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas pārstāvji aktualizēja jautājumu par degvielas kontrabandu no Krievijas, izmantojot vieglās automašīnas. Pašlaik Asociācija izstrādā likumprojektu šādas kontrabandas apkarošanai, ko gatavojas iesniegt Finanšu ministrijā. Likumprojekts paredz ieviest degvielas deklarēšanu, šķērsojot Latvijas robežu.

Šī bija kārtējā A.Kalvīša Valdības rīcības plāna projekta apspriešana ar nevalstiskajām organizācijām. Nākamā notiks 16.martā plkst. 10.30, kad Ministru prezidents tiksies ar korupcijas novēršanas jautājumos ieinteresētajām NVO un apspriedīs Valdības deklarācijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzdevumu sadaļu, kā arī 13.30, kad Ministru prezidents tiksies ar vides jautājumos ieinteresētajām NVO un apspriedīs Valdības deklarācijas Vides ministrijas uzdevumu sadaļu. Šobrīd Valdības rīcības plāna projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā Ministru kabineta darbību reglamentējošie dokumenti: http://www.mk.gov.lv/file/files/ministru_kabinets/vrp_projekts2.xls .

 

 

Gunta Freimane
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vecākā referente
Tālr.: 7082929
e-pasts: gunta.freimane@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu