Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents un korupcijas apkarošanas jautājumos ieinteresētās nevalstiskās organizācijas apsprieda Valdības rīcības plāna projektu

Valsts kanceleja
16.03.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 16.martā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar korupcijas apkarošanas jautājumos ieinteresēto nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai apspriestu Valdības rīcības plāna projekta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzdevumu sadaļu.

Tikšanās sākumā KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs iepazīstināja ar KNAB rīcības plāna galvenajiem uzdevumiem 2007. gadā. Prioritārie virzieni KNAB darbā ir saistīti ar drošības nodrošināšanu, dzīves vides uzlabošanu ikvienam un ilgtspējīgas attīstības īstenošanu, kā arī starptautiskās sadarbības paplašināšanu.

NVO pārstāvji vērsa Ministru prezidenta uzmanību uz būtiskiem jautājumiem korupcijas apkarošanā – nepieciešamību pilnveidot interešu konflikta novēršanas iespējas valsts un pašvaldību iepirkumu procesā, sakārtojot šīs sfēras normatīvo bāzi un precizējot interešu konflikta jēdzienu, veicināt iepirkuma procesa caurspīdīgumu un noteikt vienādus, skaidri izprotamus nosacījumus uzņēmējiem. Latvijas Tiesnešu mācību centrs izteica vēlēšanos sadarboties ar KNAB mācību programmas veidošanā un īstenošanā tiesnešu izglītošanai par ētikas jautājumiem, kas, līdz ar akadēmiskām zināšanām, sniegtu arī ievirzi praktisku ikdienas situāciju risināšanai un korupcijas riska samazināšanai. NVO uzsvēra, ka plašāk jāveic sabiedrības informēšana un izglītošana par korupciju, kā arī jāveido gatavība vērsties pret korupcijas izpausmēm un ziņot par tām. Latvijas Juristu biedrība uzsvēra nepieciešamību pilnveidot tiesību aktu sistēmas, lai mazinātu iespējas atšķirīgai normatīvo dokumentu interpretācijai, kas rada augsni korupcijai.

Vairākas NVO diskusijā skāra jautājumus, kas saistīti ar politisko partiju finansēšanas modeļa izpēti un pilnveidošanu, kā arī iekšējās pretkorupcijas sistēmas pilnveidošanu pašvaldību iestādēs.

Šī bija kārtējā A.Kalvīša Valdības rīcības plāna projekta apspriešana ar nevalstiskajām organizācijām. Nākamā notiks 22.martā, kad Ministru prezidents tiksies ar Ārlietu ministrijas atbildības sfēras un Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta atbildības sfēras aktīvākajām NVO. Šobrīd Valdības rīcības plāna projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā Ministru kabineta darbību reglamentējošie dokumenti: http://www.mk.gov.lv/file/files/ministru_kabinets/vrp_projekts2.xls .

 

Gunta Freimane
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vecākā referente
Tālr.: 7082929
e-pasts: gunta.freimane@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu