Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents un vides nozares nevalstiskās organizācijas apsprieda Valdības rīcības plāna projektu

Valsts kanceleja
16.03.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 16.martā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar vides nozares nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai apspriestu Valdības rīcības plāna projekta Vides ministrijas uzdevumu sadaļu.

Tikšanās sākumā vides ministrs Raimonds Vējonis iepazīstināja ar Vides ministrijas rīcības plāna galvenajiem uzdevumiem 2007. gadā. R.Vējonis akcentēja vairākus prioritāros darbības virzienus – sekmīgu Eiropas Savienības struktūrfondu ietvaros finansēto projektu īstenošanu, ar Salaspils kodolreaktora likvidēšanu un Krievijas kodoldegvielas izvešanu saistīto jautājumu risināšanu, dabas aizsardzības objektu apsaimniekošanu, kompensācijas dabas aizsardzības objektos esošo zemju īpašniekiem, atkritumu apsaimniekošanas sistēmas pilnveidošanu un šīs sfēras uzņēmējdarbības sekmēšanu, kā arī starptautisko emisiju tirdzniecības īstenošanu atbilstoši Kioto protokolam.

Vairums NVO pārstāvju atzinīgi vērtēja sadarbību ar Vides ministriju un rīcības plānā paredzētos pasākumus, kā arī uzsvēra nepieciešamību vairāk sadarboties ar nevalstiskajām organizācijām to vides jautājumu risināšanā, kas ir Ekonomikas, Zemkopības un Izglītības un zinātnes ministrijas kompetencē.

NVO pārstāvji norādīja uz nepieciešamību novērst šķēršļus uzņēmējdarbībai lauku tūrisma attīstībā, īstenot stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējumu pirms politikas plānošanas dokumentu pieņemšanas, veikt pasākumus vides sakārtošanai Rīgas brīvostas teritorijā, pārdomāt iespējas prioritāri īstenot ar ūdensapgādi un kanalizācijas sistēmu modernizāciju saistītos projektus lielajās pilsētās, plašāk veikt sabiedrības informēšanas un izglītošanas pasākumus, savlaicīgi informēt zemes īpašniekus par apgrūtinājumiem zemju izmantošanā, kā arī sekmēt bioloģiskās lauksaimniecības attīstību.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome vērsa uzmanību uz to jautājumu sakārtošanu, kas saistīti ar neapsaimniekotiem īpašumiem un iespējām šo jautājumu risināt, dodot iespēju blakus esošo zemju īpašniekiem veidot aizsargjoslas. Vairākas organizācijas aktualizēja ar atkritumu apsaimniekošanu saistītus jautājumus - nepieciešamību īstenot valsts programmu atkritumu apsaimniekošanā, kas sākotnēji prasa ievērojamas investīcijas, kā arī palielināt no valsts budžeta apmaksāto studiju vietu skaitu šai nozarē.

Šī bija kārtējā A.Kalvīša Valdības rīcības plāna projekta apspriešana ar nevalstiskajām organizācijām. Nākamā notiks 22.martā, kad Ministru prezidents tiksies ar Ārlietu ministrijas atbildības sfēras un Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta atbildības sfēras aktīvākajām NVO. Šobrīd Valdības rīcības plāna projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā Ministru kabineta darbību reglamentējošie dokumenti: http://www.mk.gov.lv/file/files/ministru_kabinets/vrp_projekts2.xls .

 

Gunta Freimane
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vecākā referente
Tālr.: 7082929
e-pasts: gunta.freimane@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu