Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents un ārlietu jautājumos ieinteresētās NVO apsprieda Valdības rīcības plāna projektu

Valsts kanceleja
22.03.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 22.martā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar ārlietu jautājumos ieinteresētajiem aktīvākajiem nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem, lai apspriestu Valdības rīcības plāna projekta Ārlietu ministrijas uzdevumu sadaļu.

Tikšanās sākumā ārlietu ministrs Artis Pabriks iepazīstināja ar ministrijas rīcības plāna galvenajiem uzdevumiem. Ministrs akcentēja vairākus darba virzienus – Latvijas vietas un lomas paplašināšanu Eiropas Savienībā, drošības jautājumu risināšanu, jaunu vēstniecību atvēršanu, līdzdalību starptautiskajās misijās, ar prezidentūru Baltijas Ministru padomē un Baltijas Jūras lietu padomē saistītos uzdevumus, attīstības politikas uzdevumus, cilvēkresursu problēmu risināšanu. Kā vienu no prioritātēm A.Pabriks minēja gatavošanos Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā, kas prasa rūpīgu analīzi un resursu plānošanu.

NVO pārstāvji vērsa Ministru prezidenta uzmanību uz sabiedrībai būtiskiem jautājumiem - nepieciešamībai atbalstīt NVO projektus sabiedrības informēšanai par Eiropas Savienību, īpašu vērību pievērst masu medijos pieejamai informācijai un komunikācijai par Eiropas Savienības jautājumiem, kā arī Eiropas Savienības attīstības sadarbības sekmēšanai, nepieciešamību atbalstīt jauniešu līdzdalību Eiropas Savienības institūciju rīkotos starptautiskos pasākumos, sekmēt jauniešu apmaiņu un iespējas mācīties un stažēties ārvalstīs. Latvijas Pilsoniskās alianses pārstāve uzsvēra, ka pilsoniskās sabiedrības attīstībai īpaši svarīgi ir līdzdalības nodrošināšana, kā arī iespēja savlaicīgi un regulāri saņemt izsmeļošu informāciju par projektu konkursiem.

NVO pārstāvji apliecināja savu atbalstu Valdības rīcības plānā paredzētiem pasākumiem, kā arī gatavību sadarboties ar Ārlietu ministriju konkrētu darbības virzienu īstenošanā.

Šī bija kārtējā A.Kalvīša Valdības rīcības plāna projekta apspriešana ar nevalstiskajām organizācijām. Tuvākajā laikā plānotas Ministru prezidenta tikšanās ar veselības un labklājības jautājumos ieinteresētajām NVO. Šobrīd Valdības rīcības plāna projekts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapas www.mk.gov.lv sadaļā Ministru kabineta darbību reglamentējošie dokumenti: http://www.mk.gov.lv/file/files/ministru_kabinets/vrp_projekts2.xls .

 

Gunta Freimane
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vecākā referente
Tālr.: 7082929
e-pasts: gunta.freimane@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu