Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Aigars Kalvītis ar Patriarhu Aleksiju II pārrunāja Latvijas un Krievijas attiecību jautājumus

Valsts kanceleja
26.03.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Pirmdien, 26.martā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, uzsākot darba vizīti Krievijā, tikās ar Viņa Svētību Maskavas un visas Krievzemes Visusvētīgo Patriarhu Aleksiju II.

Patriarhs Aleksijs II ļoti augstu un atzinīgi novērtēja savu pagājuša gada vizīti Latvijā, kuras laikā viņu sirsnīgi uzņēma Latvijas iedzīvotāji un par kuru viņam paliks vislabākās atmiņas.

Patriarhs Aleksijs II un Ministru prezidents pārrunāja baznīcas nozīmi sabiedrībā, tos notikumus, kas Padomju Savienības laikā iznīcināja visa veida garīgās vērtības, tai skaitā, baznīcas. Patriarhs augstu novērtēja gan Latvijā, gan Krievijā notiekošos apjomīgos darbus dažādu reliģisku celtņu atjaunošanā, kas apliecina sabiedrības izpratni par garīgajām vērtībām.

Aigars Kalvītis un Aleksijs II apsprieda nozīmīgākos saimnieciskos jautājumus, kas ir risināmi Latvijas un Krievijas attiecību jomā. Ministru prezidents iepazīstināja Patriarhu ar Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību attīstību, kopš Patriarha vizītes Latvijā 2006.gada maijā, un pauda gandarījumu par iespēju tikties ar Patriarhu.

Aleksijs II augstu novērtēja to, ka Ministru prezidents savu darba vizīti Krievijā sāk ar Daņilovas klostera („Daņilovskij monastir”) apmeklējumu un tikšanos ar Patriarhu. Aleksijs II izteica cerību, ka šī tikšanās pozitīvi ietekmēs visu turpmāko Ministru prezidenta vizīti Krievijā.

Pēc tikšanās ar Patriarhu Aleksiju II Ministru prezidents Latvijas vēstniecības Krievijā telpās tiekas ar Latvijas uzņēmējiem, kuri aktīvi strādā Krievijā..

Rīt, 27.martā, Ministru prezidents un Krievijas Federācijas premjerministrs parakstīs Latvijas un Krievijas robežlīgumu, kā arī notiks abu premjerministru tikšanās un kopīgs preses brīfings.

Vizītes laikā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tiksies ar Krievijas Federācijas prezidentu Vladimiru Putinu, citām augstām valsts amatpersonām un Krievijas rūpniecības pārstāvjiem un uzņēmējiem.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu