Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Aigars Kalvītis un Krievijas Federācijas premjerministrs Mihails Fradkovs pārrunāja abu valstu ciešāku sadarbību

Valsts kanceleja
27.03.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Otrdien, 27.martā darba vizītes laikā Maskavā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Krievijas Federācijas premjerministru Mihailu Fradkovu. Pēc tikšanās abu valstu premjeri parakstīja Latvijas un Krievijas robežlīgumu un Ministru prezidents un Latvijas delegācija piedalījās Mihaila Fradkova rīkotajās darba pusdienās.

Divpusējās tikšanās laikā Ministru prezidents Aigars Kalvītis norādīja uz robežlīguma nozīmi abu valstu attiecību jomā: „Latvijas valsts interesēs ir veidot stabilas un pragmatiskas attiecības ar Krievijas Federāciju. Šodienas tikšanās un robežlīguma parakstīšana ir nozīmīgs solis tālāko attiecību veidošanā, kurās zināmā mērā ir bijis 10 gadu ilgs pārrāvums.”

Ministru prezidents uzsvēra Latvijas interesei veikt līguma ratifikāciju abās valstīs pietiekami ātri, un pēc tās pabeigšanas organizēt Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes –Freibergas vizīti Maskavā.

Aigars Kalvītis iesniedza Krievijas pusei līguma projektu par robežšķērsošanas atvieglojumiem, par kuru abu valstu premjerministri vienojās pagājušajā gadā, tiekoties Reikjavikā.

Sarunas laikā Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētāji Igors Levitins un Oskars Spurdziņš informēja par pagājušajā nedēļā paveikto darbu starpvaldību komisijā, kuras galvenās prioritātes ir saistītas ar līgumtiesiskās bāzes tālāku attīstību. Starpvaldību komisija īpašu uzmanību veltīs dubulto nodokļu konvencijas parakstīšanai, investīciju aizsardzības līgumam, jautājumiem saistībā ar robežšķērsošanas problēmām un transporta infrastruktūras tālāku attīstību.

Lai sekmētu Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību attīstību, Ministru prezidents Aigars Kalvītis akcentēja nepieciešamību intensificēt ministru vizīšu apmaiņu starp abām valstīm.

Sarunu laikā uzmanība bija veltīta arī enerģētikas jautājumiem. Ministru prezidents informēja par Ziemeļu gāzes vadu, Dobeles gāzes krātuvju potenciālo attīstību, iespēju parakstīt ilgtermiņa gāzes piegādes līgumu starp Latviju un Krieviju.

Ministru prezidents uzrunāja jautājumu par Latvijas zivju produkcijas eksporta problēmām ar Krieviju. Abas puses bija vienisprātis, ka šis jautājums ir jārisina ekspertu līmenī.

Aigars Kalvītis aktualizēja jautājumu par eksporta nodevām koksnes izvešanai no Krievijas, kā arī dubulto dzelzceļa nodokļu tarifu politiku.

Latvijas valdības vadītājs pārrunāja iespējas jau tuvākajā laikā sākt sarunas par Eiropas Savienības un Krievijas jauno partnerības līgumu, kura izstrādē Latvija ir ieinteresēta.

Sarunas noslēgumā Ministru prezidents atgādināja par Reikjavikā izteikto uzaicinājumu Mihailam Fradkovam apmeklēt Latviju darba vizītē.

Turpinot vizīti Krievijā, Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim šovakar ir paredzēta darba tikšanās un vakariņas ar Krievijas Rūpnieku un uzņēmēju savienības pārstāvjiem.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu