Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Aigars Kalvītis ar koncerna „Gazprom” prezidentu pārrunāja sadarbību enerģētikā

Valsts kanceleja
28.03.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien darba vizītes laikā Maskavā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar koncerna „Gazprom” prezidentu Alekseju Milleru.

Sarunas laikā Aleksejs Millers iepazīstināja Ministru prezidentu ar tendencēm Krievijas Federācijā, sekmējot Krievijas enerģētikas pāreju uz tirgus ekonomikas principiem.

Ministru prezidents ar koncerna „Gazprom” prezidentu pārrunāja Eiropas Savienības (ES) un Krievijas sadarbības jautājumus enerģētikā, uzsverot Latvijas un ES ieinteresētību stabilitātē un prognozējamībā.

Aigars Kalvītis atzinīgi novērtēja līdzšinējo „Latvijas Gāzes” un „Gazprom” sadarbību. Ministru prezidents aktualizēja jautājumu par iespējām noslēgt vidēja termiņa gāzes piegādes līgumus. Tas ļautu sekmīgāk prognozēt potenciālo gāzes un citu energoresursu cenu pieaugumu, efektīvāk plānot nepieciešamās investīcijas un to piesaisti.

Aigars Kalvītis un Aleksejs Millers apsprieda jaunas gāzes krātuves attīstības iespējas Latvijā. „Gazprom” prezidents atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību saistībā ar Inčukalna gāzes krātuvēm, kas darbojas kā reģionāls gāzes izplatīšanas centrs ne tikai Baltijā, bet arī Krievijas rietumu reģionos. Ņemot vērā gāzes tirgus sezonālo raksturu, „Gazprom” izrādīja interesi par iespējām attīstīt Latvijā papildus gāzes krātuves.

Turpinot vizīti Maskavā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis šodien tiksies ar Krievijas Federācijas prezidentu Vladimiru Putinu, Krievijas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministru Germanu Grefu un Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja vietnieku Arturu Čilingarovu.

Ministru prezidents piedalīsies apaļā galda diskusijā kopā ar Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Jevgēņiju Primakovu.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu